El Consell Comarcal ha posat en marxa la tramitació de diferents infraestructures que han de reforçar i millorar l'abastament d'aigua a diferents municipis del Bages. D'una banda, ha iniciat la redacció del projecte constructiu del futur dipòsit de capçalera -que s'ubicarà a l'actual recinte de l'estació potabilitzadora Bages Llobregat-, que dotarà el sistema de més capacitat de reserva. El projecte preveu la construcció d'un dipòsit de 2.000 m3 que rebrà l'aportació d'aigua provinent de l'estació de tractament i l'emmagatzemarà abans de ser distribuïda.

L'àrea de Medi Ambient del Consell preveu poder enllestir la redacció del projecte el setembre i que les obres es puguin iniciar entrat el 2019.

També s'iniciarà en paral·lel la redacció del projecte per a un altre dipòsit de reserva a la zona de Mas la Paloma d'Artés. A més, es preveu la construcció d'una canonada d'uns 1.500 metres de longitud fins a l'entrada del poble. També es preveu que durant el tercer trimestre d'enguany es pugui licitar el projecte d'obres de reparació del sistema d'abastament a Sallent, Avinyó, Artés i Calders, que han de suposar una millora del procés de potabilització en la línia de filtratge.

Finalment, es preveu que aquest mes de juny entri en funcionament el nou dipòsit d'aigua tractada a l'estació potabilitzadora Bages Llobregat, una obra finançada i executada per l'Agència Catalana de l'Aigua i que se suma al seguit de millores en la xarxa de la comarca.