El projecte Libertempo, que proposa activitats de lleure educatiu per a infants i joves del Bages amb risc d'exclusió social, ha tancat la seva segona edició amb gairebé 350 participants d'entre 6 i 16 anys de 18 municipis.

La iniciativa, subvencionada pel Consell Comarcal i la Diputació i sense cap cost per a les famílies, ofereix teràpia assistida amb animals i activitats esportives.

Aquesta vegada va arrencar el mes de novembre passat i ha finalitzat aquesta primavera. En total, han participat 236 infants i adolescents a les activitats esportives (el 48 % de nois i el 52 % de noies), i 106 infants i adolescents han fet teràpia amb animals (el 58 % de nois i el 42 % de noies). En el primer cas, s'oferien activitats com el hip-hop, el beisbol, el voleibol i el parkour, mentre que la teràpia amb animals s'ha fet amb mamífers, aus i rèptils.

Participants i famílies han fet un balanç general en positiu del projecte. El que han valorat més són les activitats esportives i de dansa, i demanen poder passar més temps amb els animals i que s'introdueixi el futbol i la zumba.

El conseller comarcal resposable de l'àrea, Albert Marañón, diu que aquest projecte «permet donar resposta al 18 % d'infants que en la diagnosi afirmaven que no tenien accés a experiències enriquidores o educatives fora de l'àmbit escolar.

Els municipis participants d'enguany són Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Aguilar de Segarra, Castellbell i el Vilar, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Santpedor, Cardona, el Pont de Vilomara i Rocafort, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet i Súria.