Joaquim Busom Garcia ha pres possessió aquest dijous del càrrec de regidor de l'ajuntament de Fonollosa pel grup de Junts per Canet, Fals, Camps i Fonollosa - Esquerra Republicana de Catalunya (Junts-ERC). S'integra al Govern municipal assumint les regidories de Cultura, Governació, i Manteniment i via pública, i també la tercera tinença d'Alcaldia.

Busom accedeix al càrrec després de la renúncia de Francisco Vizcaino, qui havia ocupat durant els tres primers anys de legislatura les regidories d'Administració i Governació, i Manteniment i Via Pública. Per complementar els canvis organitzatius, s'afegeix Patrimoni a la regidoria de Turisme (que continua portant Montserrat Serra, que deixa de tenir les competències en Cultura), mentre que la d'Administració (fins ara junta amb Governació), passa a mans d'Alcaldia.

Fonts del govern municipal de Junts-ERC han subratllat que amb aquesta remodelació "s'enforteix i consolida" l'execitu "per encarar els reptes del darrer any de mandat, i continuar treballant i fent realitat els projectes, tant els que ja estan engegats, com els que van més enllà de la present legislatura".

Joaquim Busom i Garcia té 66 anys, i és veí de Fals. Metge de l'àrea bàsica de salut de Sant Joan de Vilatorrada fins fa un any; actualment, està jubilat. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, i Diplomat en Salut Pública, va ser promotor de la creació de l'ABS de Sant Joan, la qual va encapçalar com a director durant 17 anys. Va ser president de l'Associació de Veïns i Veïnes de Fals.