Joaquim Busom Garcia va prendre possessió aquest dijous del càrrec de regidor de l'Ajuntament de Fonollosa pel grup de Junts per Canet, Fals, Camps i Fonollosa- Esquerra Republicana de Catalunya (Junts-ERC). S'integra d'aquesta manera al govern municipal assumint les regidories de Cultura, Governació, i Manteniment i Via Pública, alhora que també la tercera tinença d'alcaldia.

Busom accedeix al càrrec després de la renúncia de Francisco Vizcaíno, qui havia ocupat durant els tres primers anys de legislatura les regidories d'Administració i Governació, i Manteniment i Via Pública. Per complementar els canvis organitzatius, s'afegeix Patrimoni a la regidoria de Turisme (que continua portant Montserrat Serra, que deixa de tenir les competències en Cultura), mentre que la d'Administració (fins ara conjunta amb Governació) passa a mans d'Alcaldia.

Fonts del govern municipal de Junts-ERC han remarcat que amb aquesta remodelació «s'enforteix i consolida» l'executiu «per encarar els reptes del darrer any de mandat, i continuar treballant i fent realitat els projectes, tant els que ja estan engegats com els que van més enllà de la present legislatura».

Joaquim Busom i Garcia té 66 anys i és veí de Fals. Metge de l'àrea bàsica de salut de Sant Joan de Vilatorrada fins fa un any; actualment està jubilat. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, i diplomat en Salut Pública, va ser promotor de la creació de l'ABS de Sant Joan, la qual va encapçalar com a director durant 17 anys. Va ser president de l'Associació de Veïns i Veïnes de Fals.