La seccio local de l'ANC de Sant Vicenç de Castellet trametrà prop de 700 cartes firmades per ciutadans a cinc líders europeus. Missives en que se'ls demana que s'impliquin en la resolució del conflicte de Catalunya, però també, i bàsicament en l'alliberament dels polítics que hi ha a la presó i el retorn dels que estan exiliats. Les cartes també expressen una denúncia "de la vulneració dels drets fonamentals execida pel govern español contra Catalunya".

La campanya es va iniciar per la diada de Sant Jordi i es va culminar la passada Fira del Vapor, en la carpa que la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana va instal.lar a la plaça Clavé. En la Campanya s'han recollit un total de 685 cartes, signades per 685 sanvicentins que reclamen la ressolució de la problemàtica esmentada i denuncien "el conculcament de les llibertats".

Les cartes seran enviades per la secció local a cadascun dels 5 destinataris europeus directament. Els líders europeus escollits per enviar-los-hi les missives són Emmanuel Macron, president del govern francés; Angela Merkel, cancellera alemanya; Juha Sipila, primer Ministre de Finlàndia; Antonio Costa, primer ministre del govern de Portugal i Leo Varadkar, primer ministre del govern d'Irlanda.

Les cartes estan redactades cadascuna en l'idioma del destinatari i amb la seva enviada massiva la secció local de l'ANC a Sant Vicenç espera "poder aportar el seu petit gra de sorra en la ressolució del conflicte".