L'escola Vedruna Cardona ha estat guardonada amb el 3r premi en el concurs Student Awards 2018 en la modalitat de Mobile History Map. Els premis es van lliurar el passat 9 de juny a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat. Durant la jornada es van presentar els treballs dels grups finalistes, en les modalitats de Mobile History Map, App Education i Scratch.

Els alumnes guardonats han treballat, dins la modalitat de Mobile History Map, el projecte de la Muntanya de Sal de Cardona, dirigits per la professora Àngela M. Colell i la col·laboració de les professores Ariadna Martin, Cèlia Palà i Mercè Porredon. El treball recull tota la informació sobre l'origen de la Muntanya de Sal, la relació amb la fundació de la vila de Cardona, l'explotació minera, la construcció de les colònies, el tancament de la mina i la reconversió en indret turístic i cultural. A l'app MHM s'hi pot trobar tota la informació del treball, el contingut en format text, àudios i vídeos en català, castellà i anglès. Alhora, un grup d'alumnes han dissenyat exclusivament pel projecte una pàgina web, https://minillavcc.wixsite.com/vall-salina on hi ha recollida àmpliament la informació de les aportacions a l'app.

El Departament d'Ensenyament, en el marc de les actuacions del programa mSchools promogudes per la Fundació Barcelona Mobile World Capital, ha generat les propostes App Education, al voltant del disseny i creació d'apps a secundària, la plataforma Mobile History Map, activitat col·laborativa de georeferenciació del patrimoni cultural al voltant dels centres educatius i Scratch, activitat d'aprenentatges de la programació.

Mobile History Map és una aplicació de mòbil i plataforma de georeferenciació que permet als alumnes crear continguts sobre punts d'interès propers a les escoles potenciant, a la vegada, les seves habilitats en tecnologia digital. Es fomenta així l'ús de la tecnologia del mòbil en l'àmbit de les ciències socials i permet que alumnes i professors creïn i documentin contingut d'indrets emblemàtics de Catalunya.

En el procés de creació dels continguts, els alumnes han recopilat dades al llarg de tot un mes de treball intensiu, i han comptat amb l'assessorament de professionals en diferents àmbits com les ciències, la història, l'art ... realitzant entrevistes a persones vinculades directament amb la Muntanya de Sal, amb el seu passat miner i la seva realitat actual com a indret turístic, als quals se'ls ha d'agrair la seva col·laboració.

El rigor del treball i l'accés a la informació des de web i mòbil, fan de MHM una eina de consulta útil, fiable i oberta al públic sobre el patrimoni català i en el cas de Cardona, de la Muntanya de Sal, contribuint a la divulgació del patrimoni natural, històric i artístic de Cardona, segons han destacat fonts del centre educatiu.

El premi, que consistia en el lliurament d'una càmera 360º i 5 ulleres de realitat virtual, va comptar amb la presència del conseller de Polítiques digitals i Administració Pública Jordi Puigneró i del director de MWC el sr. John Hoffman, entre altres representants del món de les tecnologies digitals.