L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages preveu aprovar, en el ple municipal d'aquesta tarda, la cessió de l'antiga biblioteca al Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya per a la construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) del municipi. D'aquesta manera, el consistori fa el primer pas per disposar d'un nou CAP, que li permetrà unificar en un únic espai tots els serveis, que ara es presten en dos edificis diferents.

El consistori cedirà el solar de 1.000 metres quadrats que inclou l'edifici de l'antiga biblioteca, que n'ocupa 500, situat al número 5 del carrer Jacint Verdaguer, dins el nucli de Sant Fruitós. Actualment, a la planta baixa d'aquest edifici ja es presta el servei de pediatria del CAP i hi han ubicats els vestidors de la Policia Local, que amb la construcció del nou equipament s'hauran de reubicar en un altre espai.

Segons l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, el projecte «no només contempla la reforma de l'edifici sinó també la seva ampliació per doblar-ne la superfície». Un cop feta efectiva la cessió, ara el CatSalut haurà de redactar el projecte. El consistori santfruitosenc va proposar aquest espai al departament de Salut, que va emetre un informe tècnic favorable, en considerar-lo idoni per ubicar-hi el nou ambulatori perquè es troba al nucli del municipi i és just al costat de la residència per a la gent gran i l'esplai d'avis.

Amb el nou centre d'assistència primària el municipi podrà unificar tots els serveis en un únic espai, ja que actualment s'ofereixen en dos edificis separats, a pocs metres de distància. D'una banda, les especialitats de medicina general i infermeria es presten en un espai de propietat municipal de l'avinguda de Bertrand i Serra, i els serveis de pediatria, llevadora i treballadora social, en aquest edifici de l'antiga biblioteca, al carrer de Jacint Verdaguer. Tot i que encara no s'han establert terminis per a l'execució del projecte, l'alcalde considera que la cessió de l'espai «és un pas important».

Amb la unificació dels serveis, el consistori podrà destinar l'espai del carrer Bertrand i Serra, que és als baixos d'un bloc de pisos, per a nous usos. Tot i que no està definida la seva futura utilitat tot apunta que es podria destinar a alguna activitat relacionada amb els «serveis assistencials perquè es un espai al rovell de l'ou del poble i a tocar de la residència d'avis i l'esplai», apunta Batanés.