Dos veïns de Santa Maria d'Oló van ser agredits per membres d'un grup ultra que va anar al poble ahir a la matinada per arrancar simbologia independentista dels carrers. Quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al municipi en ser alertats de l'agressió i van identificar quatre ultres, tot i que no van voler especificar si eren els que habitualment es desplacen a municipis de la Catalunya Central, de matinada, per arrancar llaços grocs i cartells a favor dels presos polítics.

L'alcalde del municipi, Enric Güell, que va anar fins on hi havia aldarulls alertat pel soroll que va sentir des de casa seva, assegura que alguns ultres portaven samar-retes amb les lletres GDR, que cor-responen a les inicials de Grup de Defensa i Resistència. Els fets van tenir lloc a 3/4 d'1 de la matinada, quan membres del grup feixista arrencaven simbologia independentista i un cartell reivindicatiu reclamant l'alliberament dels presos polítics, que hi havia penjat al pàrquing del poble. El grup també va arrencar llaços groc de la ter-rassa d'un bar on hi havia joves del municipi, que els van recriminar l'actuació.

«Hi havia membres del grup, de fora del municipi, amb una actitud molt violenta i van donar cops de puny a dos joves. Els veïns del poble, tot i plantar cara, no van agredir els individus que havien estat arrancant llaços grocs», explica. De fet, Güell va rebre una empenta quan intentava calmar la situació. Afegeix que no tots els membres del grup feixista van participar en l'agressió, ja que n'hi havia que només cridaven. Després de gairebé mitja hora d'enfrontaments verbals i empentes, van arribar a Oló quatre patrulles dels Mossos.

Els dos nois agredits, un dels quals es queixa de mal a les cervicals, van rebre atenció mèdica a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, i ahir al matí van presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra. De fet, el mateix alcalde, que va anar a la comissaria, en va presentar una altra «per desordres públics greu», va explicar a aquest diari. L'ANC també en va presentar un altra perquè el cartell que hi havia al pàrquing era de l'entitat. Segons el CDR de Manresa, el grup feixista també va arrencar simbologia independentista a Cercs, Manresa, Avinyó, Gironella i Puig-reig i asseguren que el grup feixista són de diferents municipis del Bages. Fa uns quinze dies hi va haver accions per retirar símbols a diferents poblacions bagenques.