L'Associació de Dones Emprenedores Innovadores de Manresa (DEIM) va realitzar aquest dijous vespre un sopar col·loqui al Restaurant La Sala que ha comptat amb la presència de l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas.

Davant d'una vuitantena de persones, Cuevillas ha analitzat la situació legal posterior a l'1 d'octubre, destacant els aspectes més rellevants dels darrers mesos i analitzant els possibles escenaris de cara al futur.

Respecte al que va succeir després de la celebració del referèndum, Cuevillas ha parlat del delicte de rebel·lió destacant que el Fiscal General de l'Estat va anunciar el dia 20 d'octubre que si es declarava la independència al ple del dia 27 s'interposaria una querella per rebel·lió, interpretant-se d'aquesta forma que la suposada rebel·lió es va produir el dia 27, doncs "si no s'hagués fet la declaració no s'hagués interposat cap querella".

Sobre les diverses euroordres emeses, l'advocat ha assegurat que s'han produït moltes irregularitats, com per exemple en el cas de la segona ordre de detenció europea emesa per Espanya contra els consellers exiliats a Bèlgica. En aquest cas, l'euroordre tenia un defecte de forma perquè "reaprofitava l'euroordre de la jutge Lamela, de manera que no coincidien els delictes."

Finalment, pel que fa als propers moviments judicials Cuevillas es mostra optimista respecte la rebel·lió i creu que en tots els països on actualment hi ha processos judicials oberts (Bèlgica, Escòcia, Alemanya i Suïssa) aquesta caurà de la causa judicial. En el cas alemany es mostra més prudent respecte la malversació, ja que les euroordres "es basen en un principi de cooperació entre estats" i ha anunciat que encara s'han de presentar al·legacions, de manera que "en dues o tres setmanes es produirà una sentència sobre la malversació". Tot i anunciar que el proper curs serà complicat, ha finalitzat assegurant que "patirem, resistirem i guanyarem".