Després de l'experiència de l'any passat, l'Ajuntament d'Avi-nyó ha iniciat la segona edició dels Projectes Participatius, a través dels quals els veïns i veïnes poden proposar i decidir en què i com volen invertir 30.000 euros. Els projectes guanyadors s'executaran al llarg del 2019.

La segona edició presenta algunes novetats, com l'increment del pressupost en 5.000 euros, ja que l'any passat se n'hi van destinar 25.000. Enguany, també es divideix la proposta en dues modalitats de projectes i es diferencien les propostes presentades per entitats associatives i les de particulars, amb 15.000 euros per a cada modalitat.

Les persones i entitats que estiguin interessades a presentar un projecte tenen temps de lliurar la fitxa tècnica fins al 9 de juliol a les oficines de l'Ajuntament. Del 13 al 28 d'octubre, els projectes acceptats s'exposaran a l'ajuntament i el dissabte 13 d'octubre, a les 11, s'ha programat una sessió de presentació. El període de votació serà del 15 al 28 d'octubre i cada persona podrà votar un màxim de tres projectes de cada modalitat. El recompte de vots es farà el dilluns 29 d'octubre a la una del migdia a la sala de plens.

Segons apunten des de la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Avinyó, «la finalitat d'aquest procés és potenciar la participació i fomentar el debat municipal sobre les necessitats del municipi». Precisament, dissabte passat es va inaugurar la remodelació del pati de l'escola Barnola, que va ser el projecte guardonat en la primera edició dels pressupostos participatius d'Avinyó.