El foc i la música van ser protagonistes de la Nit de Sant Joan a Súria, que es va viure amb animació i caliu en els actes desenvolupats a la plaça de Sant Joan, al davant de la Casa de la Vila i als carrers del centre urbà. Durant l'acte de lectura del manifest de la Flama del Canigó es va recordar la situació d'empresonament que viuen alguns líders independentises.

El programa d'actes de la Nit de Sant Joan va començar amb l'arribada de la Flama del Canigó, que un any més va ser portada des de Manresa per esportistes de la vila. El símbol dels Països Catalans va arribar a la Casa de la Vila pels volts de les 19.30h després d'un recorregut dels portadors i portadores pel centre urbà.

L'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal van rebre la Flama del Canigó a la seva arribada a la Casa de la Vila, on va romandre encès el peveter fins al seu posterior trasllat a la plaça de Sant Joan, després de l'acte institucional del vespre. En l'acte institucional, Canudas va llegir el manifest de la Flama del Canigó, després d'unes paraules de benvinguda de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, i acompanyats per altres membres de l'ajuntament.

En el manifest d'enguany, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, recorda que la Flama del Canigó «ens demostra la capacitat del poble català d'unir-se en moments difícils i anar sempre endavant». Segons Cuixart, «davant el retorn de la injustícia autoritària i la suspensió de l'autogovern de Catalunya, seguim mostrant a Europa i el món l'anhel irrenunciable de viure en pau i llibertat».

Segons el manifest de la Flama del Canigó, «com més foscor ens volen imposar, més il·lusió tenim perquè la llum de la Flama arribi a més i més gent» sobre la base de la cultura com a eina de progrés, cohesió, solidaritat i transformació social. Abans de la lectura del manifest, l'alcalde de Súria va criticar l'empresonament «totalment injust» de Jordi Cuixart i dels altres dirigents polítics i socials catalans.

Posteriorment van tenir lloc davant la Casa de la Vila les danses dels Capgrossos que representen els quatre elements de la natura (foc, aigua, terra i aire), els balls dels gegants Ton i Ció del Gorg de l'Olla, el Ball de Cascavells amb el Tro Gros i un pilar de la colla castellera Salats. Les interpretacions musicals van anar a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música i altres músics suriencs.

La Flama del Canigó va ser portada fins a la plaça de Sant Joan, acompanyada pels Geganters del Gorg de l'Olla, la Xaranga de l'Escola Municipal de Música i altres músics suriencs. La tradicional encesa de la foguera va tenir lloc al Pla de la Font.