L'Institut Català del Sòl (Incasol) ha hagut de modificar les previsions respecte al calendari d'actuacions de la rehabilitació de la colònia Sedó pels problemes econòmics que passa aquest organisme a causa de la crisi econòmica actual.

Segons han explicat des de Reursa, una empresa filial d'aquest organisme, "les obres no s'aturen, però s'endarrereix la construcció dels nous blocs". En comptes de dur a terme aquests treballs, "es rehabilitaran les cases que es poden recuperar i, seguidament, es procedirà a construir la urbanització dels carrers", han afegit des de l'empresa.

El calendari que s'havia fixat inicialment preveia que es construís un nou bloc de pisos de 90 habitatges a la colònia. En aquesta nova construcció s'havien d'instal·lar les famílies que vivien als 5 edificis que es van enderrocar l'any 2008 i que ara viuen, de manera temporal, en pisos de llo-guer d'Olesa i Esparreguera.

De moment, des de l'Ajuntament i des de Reursa no han establert cap data per a la construcció dels nous habitatges, però han explicat que, un cop es puguin traslladar les famílies als habitatges, tindran l'opció d'obtenir un lloguer vitalici o podran comprar-los, però sempre per sota del preu de mercat.

El projecte de rehabilitació de l'església continua tal com s'havia previst al calendari. El departament de Cultura vol que es converteixi en un edifici d'ús social.