L'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha decidit mantenir els mateixos impostos que enguany pel 2010, excepte la taxa de recollida d'escombraries i la d'abastament d'aigua potable, que pujaran un 2%. Aquestes ordenances fiscals van ser aprovades a l'últim ple.

El grup municipal d'Entesa per Sant Esteve defensa que els preus dels impostos a pagar haurien d'anar proporcionats amb les rendes que tenen els veïns i amb les situacions que viuen els ciutadans, ja sigui d'atur, de família nombrosa, monoparental o de discapacitat. Jordi Borrell, d'Entesa, exposa que "un dels principals aspectes que les ordenances haurien de contemplar és la situació familiar dels nostres ciutadans i aplicar així unes quotes progressives en funció dels nivells de renda i de circumstàncies".

Impuls de l'economia

A l'últim ple també es va aprovar rebaixar un 20% les taxes vinculades a la creació de noves activitats comercials que comencin a funcionar durant el 2010. Aquestes noves empreses, però, per obtenir la reducció han d'ocupar a un mínim del 10% de persones de Sant Esteve, amb un contracte de feina de tipus indefinit. Amb aquesta mesura, es pretén incentivar l'activitat econòmica i industrial, tant empresarial com d'autònoms.

A més, el consistori també reduirà el 50% les taxes de les renovacions i adequacions de llicències d'activitats.

Membres de la Beguda Alta

Els nous representants de la Mancomunitat de la Beguda Alta, per part de Sant Esteve són Enric Carbonell, alcalde del municipi; Roser Broset, primera tinent d'alcalde i Adrià Companys, representant d'ERC. Aquesta aprovació també es va dur a terme en la sessió plenària. El grup d'Entesa critica que "l'equip de govern va dictaminar, sense consulta prèvia, que qui representaria els grups de l'oposició en aquesta assemblea seria el grup menys votat amb un sol regidor (ERC), quan Entesa en té tres dins del consistori".