L'arquitecte municipal d'Olesa de Montserrat s'ha incorporat aquesta setmana a la feina, després que la magistrada del jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona hagi decidit que el funcionari no pot estar més de sis mesos suspès de les seves tasques. L'arquitecte havia estat dos anys i mig sense treballar al consistori perquè havia estat suspès cautelarment fins que sortís la sentència de les presumptes irregularitats urbanístiques per les quals se l'acusa, cas que actualment està pendent de judici.

L'any 2007, l'arquitecte va ser querellat per la Fiscalia de Barcelona per presumptes irregularitats en el projecte urbanístic de Cal Candi, com ara "informes tècnics favorables a diferents projectes urbanístics suposadament sabent que resultaven contraris a la legalitat". Aquesta querella va ser admesa a tràmit pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Martorell. Va ser aleshores quan l'anterior equip de govern va decidir suspendre'l de les seves funcions.

Segons la sentència de la magistrada, la suspensió de la feina pot ser de tres mesos i es pot prorrogar, en cas de faltes molt greus, durant tres mesos més. Així doncs, la suspensió "en cap cas no pot tenir una durada superior a sis mesos". "La mesura cautelar sense límit temporal requereix necessàriament l'existència d'una causa judicial penal que aquí no es donava", argumenta. Per tant, "es deixa la resolució objecte d'impugnació sense efecte". I afegeix que "la mesura cautelar sense límit temporal vulnera no només el dret a la presumpció d'innocència per la seva falta de proporcionalitat, sinó que fins i tot pot arribar a constituir una autèntica sanció".