La policia d'Esparreguera fa servir, des de fa uns quants dies, només dos dels tres cotxes i tres de les cinc motos que té per patrullar pel municipi perquè els vehicles que ha hagut de deixar aparcats no tenen la ITV al corrent. L'Ajuntament i el cos de seguretat pretenien substituir les motocicletes per unes altres de més noves i per això no van tramitar la renovació de la inspecció tècnica dels vehicles.

Els pocs fons econòmics de què disposa el consistori, però, no han fet possible poder comprar motocicletes noves, així que, segons expliquen des de la Policia Municipal, "tot i que són les motocicletes més antigues que tenim, hauran de passar la ITV per fer-les funcionar almenys un any més, a causa de la dificultat econòmica amb què ens hem trobat". A més, diuen que "la demora és deguda als tràmits necessaris per poder fer la inspecció pertinent".

Des del consistori admeten que "hi ha un cotxe i dues motos que estan pendents de passar la ITV" i asseguren que "aquesta setmana se solucionarà el tema. Tenim previst que passin la inspecció, i si hi ha algun problema mecànic, també s'arreglarà. Entenem que això dificulta el moviment de la Policia Local i per això farem el tràmit; no hi haurà cap problema econòmic i passaran la revisió".

Per part del cos, volen deixar clar que "la gent no ha d'amoïnar-se perquè els cotxes que no tenen la ITV al dia no estan circulant". Argumenten que "nosaltres no podem utilitzar aquests vehicles i al mateix temps sancionar els conductors que ho facin, ja que estaríem denunciant la mateixa infracció que estaríem cometent".