Joan Puigcercós va explicar que Convergència i Unió podrà triar entre el Partit Popular o Esquerra Republicana de Catalunya de cara a les pròximes eleccions autonòmiques "en el cas que li toqui triar parella de ball", ja que, segons el líder republicà, "ERC serà un partit decisiu per a la pròxima legislatura". Aquestes declaracions les va fer ahir durant la reunió a porta tancada amb la secció d'ERC de Martorell, que va tenir lloc al vespre a la Casa de Cultura de la Vila i on es van tractar propostes per al futur del partit dins el marc de la campanya Un pas Endavant, Esquerra Respon.

A més a més, Joan Puigcercós va recomanar que CiU faci els propers pactes "amb les estadístiques de vot a la mà per no equivocar-se com en les passades dues edicions. En les últimes eleccions, Mas va anar a Madrid pensant que el PSC faria el que li digués el PSOE i no li va sortir bé".

El líder d'ERC també va fer referència a la consulta popular que el consistori martorellenc va aprovar en el darrer ple municipal. Puigcercós va lamentar que hi hagi gent que tingui por de les consultes populars. "Sembla lògic que ningú no hauria de tenir temor de la democràcia", va dir, i va defensar "que els diferents pobles han de poder celebrar consultes perquè és un element positiu i democràtic".

La Plataforma pel Referèndum a Martorell preveu celebrar la consulta la diada de Sant Antoni Abat.