La històrica reivindicació dels olesans de disposar d'un tanatori amb crematori al municipi serà realitat, ja que l'Ajuntament d'Olesa ha aprovat definitivament el plec de clàusules que regularà la concessió administrativa per a la seva construcció, manteniment i explotació. El pròxim pas és posar a concurs l'obra per tal que les diverses empreses interessades hi puguin concórrer.

L'empresa que aconsegueixi la concessió haurà d'encarregar-se de la construcció de les instal·lacions, de la gestió del cementiri i de tenir cura del manteniment i l'ampliació de les instal·lacions. A més a més, l'empresa es farà càrrec del servei durant 45 anys, prorrogables a 50, i haurà de pagar un cànon del 2% dels ingressos bruts obtinguts per la concessió dels nínxols, dels columbaris, de les osseres i per l'explotació de l'edifici del tanatori. El percentatge de retribució econòmica per a l'Ajuntament és un dels aspectes que han causat més polèmica entre els grups de l'oposició, que el consideren extremadament baix tenint en compte els alts beneficis que proporcionen els serveis funeraris. "La construcció del tanatori no serà un negoci per a l'Ajuntament d'Olesa perquè només s'ha establert un cànon del 2% i, a més a més, no és de totes les partides ni de tots els conceptes", va explicar en la darrera sessió plenària, del mes d'abril, el regidor del Bloc Olesà, Joan Segado. Per respondre a la seva crítica, el regidor d'Ordenació Urbanística, Víctor Serrano, va explicar que "és un cànon de sortida. El plec de clàusules puntua el cànon, per tant, les empreses que en proposin un de més alt tindran més probabilitats d'accedir a la concessió que les que es mantinguin en el 2%. Igualment serà amb les empreses que proposin uns preus més baixos per al manteniment del servei".

Ubicació del nou tanatori

El nou tanatori amb crematori es construirà a l'entrada del cementiri municipal d'Olesa (als terrenys de Can Singla), on actualment hi ha el porxo i el magatzem dels treballadors municipals que s'encarreguen de mantenir les instal·lacions. El terreny on es preveu edificar el nou servei funerari té una extensió d'uns 1.000 metres quadrats aproximadament, segons ha informat el consistori.

El nou edifici constarà d'espais de recepció, de diversos despatxos, arxiu i magatzem; també tindrà dues sales de vetlla amb avantsala, sala d'acollida de familiars i un espai d'exposició del fèretre amb sistema de refrigeració; a banda, s'hi construirà una sala d'incineració i una sala multiconfessional.