Els grups de l'oposició a Esparreguera han remarcat la falta de compromís i de suport amb La Passió d'Esparreguera per part de l'equip de govern de l'Ajuntament. El fan responsable d'haver portat l'entitat a generar un deute de 14.000 euros a la Seguretat Social per no haver ingressat la retenció feta en les nòmines dels treballadors. La Seguretat Social ha emès una ordre d'embargament que, després d'una negociació amb la mateixa entitat, no executarà si en els decurs dels propers 12 mesos ingressa aquests diners.

L'Ajuntament ha retallat els diners que es dedicaven a la Passió i tenia encallats alguns ajuts, una part dels quals s'ha pogut desencallar aquesta mateixa setmana amb un decret d'alcaldia.

El grup municipal d'Esquerra Republicana a Esparreguera ha denunciat que el consistori actual ha incomplert "sistemàticament" els seus compromisos amb La Passió. "L'Ajuntament no ha donat mai ple suport a l'entitat. Fa tres anys que s'està pensant en el funcionament d'un consorci de la Passió com a eina de programació i gestió", ha dit el portaveu d'ERC, Josep Rovira. "O hi ha participació pública en la gestió a través del consorci o La Passió sempre serà un pou sense fons".

Per part de Convergència i Unió a Esparreguera, el seu portaveu, Ramon Alemany, assenyala que "el desequilibri es deu a l'ús continuat de les instal·lacions de La Passió per a actes municipals sense que s'hagi fet una contraprestació seriosa i estudiada". A més a més, Alemany ha afegit que "la no-posada en marxa del consorci ha fet que l'aportació de l'administració s'hagi reduït cada any i no s'han complert els terminis".

Ignasi Oleart, d'Alternativa Independent d'Esparreguera, ha criticat que "si l'Ajuntament no pot assumir compromisos, que no ho faci. El que no pot ser és no pagar a l'hora", una circumstància que, segons aquest regidor, seria la causant dels números vermells de l'entitat.

Finalment, la regidora a l'oposició del Partit Popular a Esparreguera, Concepció Planell, creu que "el consistori fa temps que no ho fa bé, i perdre La Passió seria lamentable".