Més d'un centenar de persones va anar a La Passió d'Esparreguera per assistir a la presentació de la Constitució de l'Estat Català, a càrrec de Joan Carretero. La secció de Reagrupament del Baix Llobregat va organitzar l'acte per presentar als esparreguerins la carta magna i el full de ruta a seguir per aconseguir la independència de Catalunya.

A la presentació també van intervenir alguns dirigents locals i comarcals de Reagrupament. Segons Carretero, la constitució és necessària perquè "cada nació ha d'escollir les seves pròpies lleis". Per a Carretero, la Constitució de l'Estat Català "és un text breu i entenedor que es pot llegir fàcilment i que té per objectiu derogar la Constitució Espanyola del 1978 en cas d'aconseguir la independència del país".

Sobre la independència, el dirigent de Reagrupament va remarcar que aquesta "no s'ha aconseguit per por o per interessos", i va destacar que "la independència s'ha d'assolir en brevetat per poder-se defensar de l'espoli que rebem de l'estat espanyol, el qual ens pren anualment 22.000 milions d'euros, és a dir, el 10% del nostre PIB". Pel que fa a l'Estatut, es va mostrar descontent, ja que "al cap i a la fi és una llei orgànica espanyola i nosaltres aspirem a més". Sobre la crisi econòmica que passa el nostre país, va remarcar que aquesta "és més gran en estar sotmesos a un espoli fiscal i a una economia especulativa espanyola". Per acabar, Carretero va dir que Reagrupament "està per sobre de les ideologies, ja que només treballa per la independència".