El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha impulsat les obres de la nova sortida de la C-55 a Olesa. Els treballs es liciten ara per un import de 596.000 euros i començaran a final d'any, amb un termini d'execució de 6 mesos.

Actualment, a la sortida de la C-55 cap a Olesa, hi ha un enllaç a diferent nivell que té un carril central situat a la C-55. Els vehicles que, venint d'Abrera, volen anar cap al costat est (zona situada al marge dret de la carretera) han de fer el moviment de forma indirecta, amb un gir l'esquerra des del carril central. Un cop fora del tronc de la carretera, el vial de l'enllaç encamina el trànsit cap a la C-1414 o carretera d'Olesa de Montserrat a Esparreguera, que té un pas inferior sota la C-55 i permet accedir a l'àrea del marge dret. En aquest àmbit hi ha previst el desenvolupament d'un sector industrial anomenat la Flora, en el qual és inclosa la substitució de l'enllaç actual per un altre format per una gran rotonda a diferent nivell, amb el tronc de la carretera aixecat.

Les obres que el DPTOP licita corresponen a la formació d'una nova sortida de la C-55 per tal que els vehicles puguin incorporar-se directament a la zona situada al costat est de la carretera, sense girs a l'esquerra. Així, es preveu la construcció d'un nou ramal de desacceleració des del tronc de la C-55 fins a la futura rotonda. Aquest ramal tindrà uns 180 metres de longitud, 41,6 dels quals corresponen al tram inicial de falca adossada al tronc.

La seva secció completa estarà formada per un carril de 4 metres, amb un voral d'1 metre a cada costat, i tindrà un pendent del 7%.

La construcció del ramal comportarà la formació de dos murs situats a cada costat.

D'altra banda, es construirà un vial bidireccional, de 108 metres de longitud i 5 d'amplada, per permetre que hi hagi l'accés a una indústria situada al marge dret de la C-55.