El grup Els Miquelets d'Olesa va estrenar-se en una nova edició de la Festa dels Miquelets, que es va celebrar ahir a Olesa de Montserrat. Va ser una jornada especial per a aquest grup que, per primer cop, va sortir al carrer per recordar i rememorar la mort dels 158 soldats milicians que van lluitar i perdre la vida durant la guerra de Successió. Centenars de persones van participar en els actes programats, que van omplir els carrers del voltant del Mercat.

La jornada va començar ben d'hora al matí, amb el Mercat d'Artesania Popular de Productes de la Terra (que es va fer entre el carrer Alfons Sala i la plaça de les Fonts) i el Mercat Ecològic i de Pagès, amb productes de la comarca i que es va fer a la plaça de la Sardana. Aquesta coincidència ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Els Miquelets d'Olesa i els organitzadors del Mercat Ecològic, Revolució Verda.

Vestits de l'època

Una bona part dels comerciants portaven vestits de l'època, fet que va donar molt caliu als diferents actes organitzats. Els Miquelets també van estrenar vestuari. Uns vestits que han estat possibles gràcies a l'assessorament de Francesc Riart i la feina feta per modistes i cosidores de la mateixa població olesana.

Uns minuts abans del migdia es van poder veure els primers Miquelets, que van passejar-se pels carrers del voltant del mercat. Visitants i curiosos s'aturaven al davant del carro per observar com eren les expedicions dels milicians que van prendre part en la guerra de Successió. Durant tot el matí es van anar succeint diversos actes. A la plaça de les Fonts, per exemple, l'Akira Valero va explicar als més petits contes, llegendes i rondalles del conflicte, tot i que també els va descobrir els secrets de la muntanya màgica de Montserrat. A més, es va fer un taller per preparar sabó i un altre sobre les cançons dels Miquelets.

Ja a la tarda, els actes es van reprendre amb una cercavila pels carrers més cèntrics d'Olesa. A primera hora del vespre es va fer una missa homenatge a l'església Santa Maria d'Olesa. Entre d'altres, hi van participar l'Escolania i Cor Jove Santa Maria i l'organista Lorién Santana i Roma. La festa va concloure amb un sopar popular a la placeta de Joan Povill i Adserà, amb un menú tradicional a base de porc rostit i escalivada.