Dissabte que ve Sant Esteve Sesrovires inaugurarà Can Serra, és a dir, el Centre Municipal de Serveis Gerontològics, Residència Assistida i Centre de Dia, la qual serà la primera residència geriàtrica del municipi.

Segons ha explicat l'alcalde sesrovirenc, Enric Carbonell, "Can Serra és un centre de titularitat municipal que disposa de 100 places de residència assistida i 40 places de centre de dia. A través d'un acord amb el departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya s'han concertat 86 places residencials i 30 del centre de dia". Una de les particularitats de l'equipament és que disposa d'una planta especialitzada en Alzheimer i altres demències senils, tant per a residents com per a usuaris del centre de dia. Per les seves característiques, Can Serra es convertirà en un centre de referència en l'atenció a les persones grans.

Pel que fa a les obres, el centre s'aixeca sobre una superfície construïda de 4.600 metres quadrats, mentre que la zona exterior i els jardins ocupen uns 8.800 metres quadrats. Les obres de construcció de l'edifici, executades per l'empresa Terrenys del Penedès SL, van començar-se l'any 2007. El cost de l'obra puja a 11,5 milions d'euros, el 80% dels quals corresponen a finançament municipal. El projecte ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya, que n'ha finançat el 20%.

Des del consistori sesrovirenc creuen que és un centre de servei per al municipi, no només una residència o centre de dia, ja que la seva activitat podrà repercutir també a persones que s'estiguin a fora del centre amb serveis com el d'àpats a domicili. L'alcalde Carbonell ha afirmat que "la nova residència és molt important per a Sant Esteve perquè no diposàvem d'aquest servei i molts veïns havien d'anar-se'n a altres poblacions i aquesta ha estat una forta motivació per tirar endavant aquest projecte".

Finalment, Carbonell ha assenyalat que "ara ja podrem oferir un servei que, segons hem vist per mitjà de les nombroses sessions informatives que hem fet els darrers mesos, els sesrovirencs hi estan molt interessats".

La gestió d'aquest equipament, adjudicada per concurs públic, es va atorgar a la mercantil IDEA-Innovación y Desarrollo Assistencial SL, que és una empresa, amb seu a Navarra, constituïda per professionals del sector gerontològic amb una àmplia experiència i contrastada professionalitat.

Pel que fa a la inauguració, serà dissabte vinent, a 2/4 de 12 del migdia, i tindrà l'assistència del President de la Generalitat, José Montilla, i de l'alcalde de Sant Esteve Sesrovires, que obriran l'acte institucional amb parlaments i la visita a les instal·lacions. Després tindrà lloc una jornada de portes obertes en horari de matí i tarda. La sessió de tarda serà amenitzada per música en viu i un ball a la mateixa plaça de Can Serra. De fet, l'Ajuntament sesrovirenc posa a disposició dels veïns, durant tot el dia i a partir de les 11 del matí , un servei gratuït de bus que s'aturarà a l'institut, la plaça Xic Mateu i a Can Serra.