L'escola cooperativa El Puig d'Esparreguera va rebre ahir el Premi Catalunya d'Educació, el guardó de més prestigi que pot obtenir un centre educatiu català. L'acte d'entrega de premis va tenir lloc al Palau de la Generalitat, on el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va entregar a la directora del centre educatiu esparreguerí, Montserrat Fusalba, un diploma honorífic i 12.000 euros.

Fusalba ha explicat a Regió7 que "estem molt emocionats per haver rebut aquest guardó. L'hem guanyat, penso, per la nostra història com a escola a banda de pel nostre projecte educatiu". En- guany es compleixen 40 anys de la fundació de l'escola i la seva directora ha remarcat que "els principis fonamentals amb els quals va ser creada no s'han perdut". La directora ha explicat que l'escola El Puig "va ser fundada als anys 70 per una iniciativa particular d'uns pares que volien trencar amb el model d'escola tradicional que hi havia en aquella època". Avui en dia l'escola cooperativa El Puig continua sent un centre que aposta per construir amb els alumnes una idea d'escola catalana, cooperativa (d'interacció amb l'infant, la família i el professorat), democràtica, participativa i plural que doni eines per crear i participar en una societat millor. Fusalba ha explicat que se sent orgullosa de l'evolució del centre a través dels anys: "El Puig va començar com una escola molt petita que només tenia dues o tres classes i gràcies a l'esforç de tots l'hem pogut fer gran. Tenim un equip de 26 docents i uns 350 alumnes de 2 a 16 anys".

A banda del premi rebut ahir, l'escola també ha rebut altres guardons de reconegut prestigi, com ara 23 premis Baldiri i Reixac.