El collbatoní Francesc Raset, membre de la plataforma Salvem Montserrat, s'enfronta a un judici en el qual la fiscalia sol·licita cinc anys de presó per a ell per un presumpte delicte d'atemptat a l'autoritat. Els fets es remunten al 16 de març del 2009, quan en un ple ordinari de l'Ajuntament de Collbató es va donar compte d'una resolució sobre l'ampliació de la zona industrial de les Ginesteres. En aquell moment, l'acusat es va acostar a la taula del ple i hi va deixar caure dues sabatilles velles.

Per haver comès aquest acte, Francesc Raset s'enfronta a un judici en què la fiscalia demana "cinc anys de presó i una multa de nou mesos amb una quota diària de 12 euros, així com l'abonament de les despeses del judici". Sobre això, Raset confia a guanyar el judici pel fet que "hi ha testimonis que van veure que no vaig llançar les sabatilles amb mala fe ni contra ningú i que no va ser cap agressió. L'alcaldessa va declarar que li havia llançat les sabatilles a la cara, i això només ho diu perquè té rancor per no haver pogut tirar endavant la zona industrial com ella volia". Segons Raset, "això només és un escarment perquè la gent del poble vegi que ningú no pot anar en contra de l'equip de govern socialista. Això demostra que hi ha una pressió del governant en un municipi de poc més de 4.000 habitants. Aquesta denúncia es pot entendre com un intent de represàlia per tots els actes de protesta que he ajudat a organitzar amb Salvem Montserrat, i mostra una voluntat de criminalització de la protesta social".

D'altra banda, Raset diu que "no crec que vagi a la presó, però el que és clar és que m'ho faran passar malament i l'alcaldessa demostra qui mana, tot i que no he tingut mai res personal contra seu, ja que vaig llançar les sabatilles des d'uns tres metres, i van caure a la taula, fet que demostra que no les vaig llançar a la cara, tal com afirma ella. Des d'aquesta distància, si hagués volgut fer mal a algú, ho hauria fet, però no era l'objectiu, perquè simplement era un acte simbòlic de protesta pel fet que el consistori collbatoní no havia respost cap de les 1.242 al·legacions que els veïns de Collbató havien presentat contra el projecte industrial". Raset també ha explicat que, després d'això, el ple va continuar de manera normal, ja que "fins i tot vaig esperar-me al moment en què acabaven un punt de la sessió plenària, per molestar el mínim possible". Per a l'implicat, "el fet de tirar les sabates a la taula va ser un gest simbòlic, a títol personal, per mostrar que estava en contra del projecte d'ampliació de la zona industrial, després de totes les al·legacions i que la plataforma Salvem Montserrat presentés més de 80.000 signatures d'arreu, i també després de diversos actes de protesta, i que davant de tot això l'única resposta de l'alcaldessa, Josefina Martínez, fos el silenci i la negativa a atendre les nostres reivindicacions".

Davant del problema, les darreres setmanes una comissió de veïns del poble no vinculats a cap partit polític s'ha entrevistat amb l'alcaldessa i li ha sol·licitat que retiri l'acusació, sense èxit.

El mateix Francesc Raset ha escrit una carta oberta a l'alcaldessa on explica que "la protesta va consistir en una paròdia pacífica i simbòlica del periodista iraquià Muntadar al Zaidi, que va llançar unes sabates al president americà George W. Bush en protesta per la guerra il·legal d'ocupació. Un acte, repeteixo, pacífic i simbòlic, fins al punt que el llançament de les sabates no el vaig fer des del lloc on estava assegut al ple, com va fer el periodista iraquià, sinó que em vaig acostar fins a la taula de plens per poder-les llançar damunt la taula sense aldarulls i de manera que ningú no prengués mal".

En la carta Raset també demana la retirada de la denúncia per part de l'alcaldessa i demana disculpes als membres del consistori que es poguessin sentir ofesos per la protesta.