L'actual regidora de Mitjans de Comunicació i diputada al Parlament de Catalunya, Mercè Jou, serà la candidata de CiU a Olesa de Montserrat en les eleccions municipals del maig vinent. En l'assemblea del partit es va votar per unanimitat la candidatura de Jou, l'única de presentada, per substituir com a cap de llista l'actual alcaldessa olesana, Magda Graells, que ja va dir fa mig any que probablement no es presentaria a la reelecció, tot i que no ho ha fet oficial fins ara amb motiu de la celebració de l'assemblea del partit.

Mercè Jou s'ha mostrat molt il·lusionada per aquest nou repte, afegit al de ser diputada del Parlament. Per a Jou, "és una oportunitat que sorgeix poques vegades a la vida. Ara sóc en un moment dolç en haver entrat com a diputada, tasca que podria compaginar amb la d'alcaldessa sense cap mena de problema si surto escollida el mes de maig, tal com fan molts alcaldes de Catalunya". L'alcaldable ha remarcat el bon moment pel qual passa la coalició, tant a escala nacional com a Olesa, ja que "hem treballat fort per guanyar les eleccions al Parlament i, al mateix temps, hem de celebrar el nomenament de Salvador Jorba, secretari d'organització del partit a Olesa, com a delegat del govern a Barcelona.

De cara a les eleccions, Jou ha remarcat l'objectiu de CiU d'aconseguir la majoria necessària per governar en solitari, fet que no ha aconseguit mai a Olesa. Per a la convergent, és important "ser capaços d'aprofitar aquesta conjuntura d'engrescar els olesans per obtenir la majoria absoluta, hem de seguir l'estil que Artur Mas ha tingut en les darreres eleccions catalanes. De fet, Jou ha explicat que el futur programa electoral i la llista electoral s'elaborarà en les properes setmanes, tot i que "serà semblant al que CiU ha fet de cara a Catalunya, però encarat a Olesa, ja que sabem quina és la realitat del municipi i quines en són les prioritats. No volem prometre coses que no podrem fer i volem continuar la política de reducció de despeses per així sortir de la crisi econòmica actual".

Sobre Graells, Mercè Jou ha dit que "tot i que ha decidit conti-nuar a la política presentant-se en el darrer número de la futura llista, espero que no abandoni la feina, ja que no volem que es retiri de la política municipal, perquè és una persona molt vàlida i de consens. Ens agradaria que desenvolupés alguna tasca pel poble, com podria ser la de defensor del ciutadà. Considerem que no ha de deixar d'estar vinculada a la vida política olesana".

L'actual alcaldessa d'Olesa de Montserrat, Magda Graells, ha explicat que ha estat una decisió meditada i amb el convenciment que ha arribat el moment de fer un canvi. Graells ha assegurat que "des de CiU confiem en l'actual regidora i recentment diputada al Parlament de Catalunya Mercè Jou, ja que és una persona molt capacitada per tirar endavant un gran projecte per a Olesa". L'alcaldessa ha explicat que, tot i que ha demanat ser a les llistes però al número 21, treballarà de valent i ajudarà en tot el que pugui durant la imminent campanya electoral.