L'Ajuntament de Martorell té previst repoblar amb espècies arbòries autòctones l'entorn del tram urbà del riu Anoia al seu pas pel municipi per així condicionar la zona com a passeig fluvial. El consistori farà aquesta actuació quan es finalitzin els treballs de dragatge del riu. De fet, es plantaran arbres com ara àlbers, salzes, pollancres o freixes, que formaran part de la vegetació que es podrà veure al voltant del riu. Segons fonts de l'Ajuntament es tracta d'un conjunt d'espècies que "són o haurien de ser les pròpies dels boscos de ribera al nostre territori, tot i que en molts casos s'han vist substituïdes per canyars, a causa de la degradació dels cursos fluvials". La introducció d'aquests arbres no serà, però l'únic canvi visual dels marges de l'Anoia des del Molí Fariner i fins gairebé la seva desembocadura amb el riu Llobregat. Als nous talussos que delimitaran el riu a banda i banda, s'hi plantaran un conjunt d'herbes amb una base d'alfals, la finalitat de les quals és fixar el terreny amb més eficiència.

Tota aquesta nova actuació per repoblar de forma vegetal la llera es començarà a concretar un cop finalitzin les obres a l'actual riu Anoia que van començar a principis de gener fruit de l'acord entre l'ACA i l'Ajuntament. Amb la idea d'evitar futurs capítols d'inundacions i crescudes com les del darrer octubre que es van endur alguns vehicles estacionats a l'aparcament proper del riu, ambdues entitats es van posar d'acord per dragar i ampliar la làmina d'aigua del riu que permetrà rebaixar la profunditat de l'aigua, eixamplar-la a 30 metres i desbrossar els marges i eliminar els canyissars acumulats.

D'altra banda, ahir diumenge, representants de la plataforma ecologista Martorell Viu van fer un acte informatiu i reivindicatiu sobre el pont d'Anoia amb el lema Lo riu és vida. SOS Anoia en què demanaven la fi dels treballs que porta a terme el consistori martorellenc a la llera de riu. De fet, per a l'agrupació ecologista amb aquestes actuacions al riu no es preserva l'espai natural de la zona en destrossar l'ecosistema del riu, entre el qual hi ha diferents espècies de tortugues.