Les primers conclusions del futur pla de mobilitat del municipi d'Olesa inclouran, entre altres mesures, que una part dels carrers del nucli antic sigui de pas preferent per als vianants. L'estudi, que ha arribat a la seva recta final, es podria presentar aviat a l'Ajuntament. El pla marcarà les prioritats en aquesta matèria a Olesa i l'equip de govern actual vol que quedi com a marc de referència a tenir en compte per decidir les polítiques urbanístiques i de seguretat del futur.

Recentment s'ha fet una sessió informativa per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana d'Olesa, en la qual van participar una trentena de persones.

En aquesta sessió, a banda de la priorització dels vianants, l'empresa que s'encarrega de la redacció, Cinesi, també va proposar tendir cap als vials d'un sentit únic de circulació de vehicles, fomentar l'ús de la bicicleta amb carrils específics o en zones on pugui compartir espai amb els cotxes. D'altra banda, també es va tractar la situació del bus urbà amb la possible aplicació de canvis en la seva ruta per tal que arribi a més punts de la ciutat per així incentivar l'ús del transport públic. De fet, des del consistori esperen que aquest pla de mobilitat serveixi per donar més protagonisme als desplaçaments a peu i l'ús del transport públic, però sense renunciar a l'ús del vehicle privat.

La finalitat del Pla de Mobilitat Urbana consisteix a definir les estratègies per aconseguir un futur model de mobilitat més sostenible i segur i al mateix temps es pretén millorar la qualitat de vida de les persones, la integració social i territorial, l'accessibilitat, la seguretat i la comoditat dels carrers i places i la reducció dels impactes negatius del transport.

Pel que fa al cost d'implementació d'aquest Pla de Mobilitat Urbana, fonts de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat han explicat que com que segurament s'haurà finalitzat abans de les eleccions municipals del proper mes de maig, la feina de l'equip de govern entrant serà prioritzar algunes accions per anar canviant la mobilitat a Olesa a poc a poc però partint de la base del nou pla.

D'altra banda, el consistori espera que els olesans continuïn participant en l'elaboració del pla per mitjà de les sessions informatives a la Casa de Cultura que serveixen per debatre les aportacions recollides a la diagnosi, aportar idees i contrastar les propostes tècniques amb la resta de participants. De fet, els olesans també poden donar la seva opinió a través del fòrum del lloc web municipal dedicat a la redacció del pla. A través del web també es pot consultar tota la documentació elaborada fins ara.