L'alcalde de Martorell, Salvador Esteve (CiU), considera que la xifra sobre l'atur el gener al municipi, el 18,1%, és enganyosa. Esteve ha volgut relativitzar la situació perquè, segons afirma, el municipi en surt perjudicat pel fet de tenir oficina de treball de la Generalitat, que té un àmbit gairebé comarcal: "les dades són negatives, és evident, però no són del tot preocupants perquè és probable que ens comptabilitzin aturats que no corresponen estrictament a la població. Hem de ser conscients, però, que és un problema global".

Les xifres, però, assenyalen Martorell, amb el 18,1%, com el municipi del Baix Llobregat que té la taxa d'atur més alta, que supera amb escreix la mitjana de la comarca (15%), la de Catalunya (14,9%) i la de l'estat espanyol (17,9%). Des del desembre fins al gener va augmentar el nombre d'aturats a Martorell. Actualment hi ha 2.601 persones desocupades al municipi.

Segons Esteve, l'atur ha afectat de manera especial Martorell "perquè tenim indústries, i aquestes, amb la crisi, han estat les grans afectades". Per a Esteve, la solució per posar fre a l'augment d'aturats és continuar impulsant plans d'ocupació i, sobretot, la creació de noves empreses. L'alcalde assegura que s'està fent el possible per posar fil a l'agulla i que l'exemple és que "el 7 d'abril és previst que la Generalitat de Catalunya aprovi el projecte per construir un polígon logístic en un terreny de 35 hectàrees situat en uns terrenys industrials al costat de la fàbrica de Solvay. Això donaria feina a molta gent; a curt termini, perquè inicialment s'hauria de condicionar la zona, com també a llarg termini, amb l'arribada de noves empreses a Martorell". El tripartit, ha recordat Salvador Esteve, va posar traves administratives a l'aprovació del projecte del polígon logístic però ara, amb CiU al Govern, espera que es doni el vistiplau a una iniciativa que, diu, crearia nombrosos llocs de treball a la zona.

De fet, l'equip de govern martorellenc sempre ha manifestat que la construcció d'aquesta zona logística seria una oportunitat per a Martorell i les poblacions del voltant perquè ajudaria a reduir-hi l'atur. En aquest sentit, el primer pas seria l'arribada d'una empresa britànica que ha mostrat interès a establir-se en aquest futur polígon logístic, molt proper al curs del diu Llobregat. Aquestes 35 hectàrees eren destinades inicialment a sòl industrial químic, però durant el darrer ple de la corporació se'n va modificar la condició a sòl industrial tou, de manera que es pugui dedicar a usos no químics, com és el cas de la logística.