L'Ajuntament d'Olesa va inaugurar ahir el nou edifici de Serveis Socials on s'ha instal·lat el primer menjador social del municipi, amb una capacitat per a 20 persones. Els responsables del servei compten poder fer, si cal, dos torns, amb la qual cosa la capacitat es doblaria. Els usuaris del nou servei de menjador han de ser persones que primer hagin passat pels Serveis Socials de l'Ajuntament, els quals en determinaran la necessitat i oferiran l'assistència alimentària. El menjador s'obrirà d'1 a 3 del migdia i entrarà en funcionament les properes setmanes.

L'edifici dels safarejos del carrer de Salvador Casas consta de dues plantes i planta baixa. A la part inferior s'hi ha instal·lat una exposició sobre els safarejos i s'ha mantingut a l'entrada els safarejos que s'utilitzaven per rentar-hi la roba. A la primera planta hi ha el menjador social i a la segona, el servei d'atenció ciutadana per al Projecte de la Llei de Barris. A les hores lliures del servei de menjador s'aprofitarà l'espai per desenvolupar-hi diferents activitats socials que fins ara tenien emplaçaments itinerants per manca d'espai. El nou equipament ha costat prop de 400.000 euros, que han estat finançats amb els FEOSL.

La inauguració va tenir la presència de l'alcaldessa, Magda Graells, del responsable de la Llei de Barris, el regidor Jaume Monné, i de l'arquitecte Salvador Garcia Milà. Monné va dir que "aquest era un dels projectes més importants atesa la necessitat de disposar a Olesa d'un menjador social. Quan estigui en marxa, el menjador social donarà cobertura, en un primer moment, a unes 40 persones". L'alcaldessa va dir que amb la rehabilitació "s'ha complert l'objectiu històric de fer un edifici que recuperés els safarejos que hi havia antigament. Ho hem tirat endavant i li hem donat una utilitat molt important i una finalitat social, dedicada a atendre la gent que ho passa malament per culpa de la crisi". Graells va afegir que en el futur l'edifici passarà a tenir més funcions, dependrà de la situació econòmica i del desenvolupament de la Llei de Barris.