El PSC d'Esparreguera està enllestint el programa electoral de cara a les properes eleccions municipals, en el qual destaca com a eix prinicpal fer més política social per ajudar els ciutadans a superar l'actual crisi. Els socialistes consideren que s'ha d'intentar invertir en les persones i no tant en la construcció de grans equipaments com es feia en el passat.

Els socialistes van presentar la seva llista electoral on repeteix com a cap de llista l'actual alcaldessa, Francesca Fosalba, que va ser acompanyada pels regidors Pedro Pedreño i Ariadna Garcia, segon i tercer de la llista. Fosalba va explicar que el projecte del PSC és "millorar els serveis que ofereix l'administració i ajudar les persones, ja que aquestes són les necessitats que tenim. Ara els temps no acompanyen en l'elaboració de grans projectes urbanístics o grans obres com havia succeït en els darrers anys gràcies al FEIL i als FEOSL, que ja s'han acabat.

Ara toca remodelar aquells equipaments que tenim per aprofitar-los tan bé com es pugui". La socialista va remarcar que la inversió que ha de fer el futur equip de govern "s'ha de destinar als petits equipaments de barri, creant nous espais públics necessaris i augmentant els serveis de l'Ajuntament, ja sigui donant suport a la recerca de feina, la formació o promovent la creació de llocs de treball".

El número dos, Pedro Pedreño, va assegurar que "és necessari potenciar el teixit industrial esparreguerí, i alhora mantenir els serveis que s'ofereixen i no reduir-los, tot i que aquests es facin amb menys diners. Hem de gastar eficientment els nostres recursos.

Pel que fa la configuració del futur govern municipal, Pedreño va remarcar la importància de fer un govern fort en el qual "es vegi representat el 75% dels membres del consistori. Això pot implicar pactes, no només amb un partit sinó fins i tot amb dos, fet que serà transcendental a l'hora de prendre les difícils decisions que hi haurà en els propers quatre anys". Pedreño va afegir que el PSC ja ha iniciat una roda de converses amb altres partits.