Els convergents olesans ja han acabat el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del maig vinent, en el qual destaca com a prioritat la rehabilitació i adequació de l'edifici de l'Escorxador per destinar-hi un equipament per als joves, tot i que l'execució del projecte queda vinculada a l'evolució de la situació econòmica.

Mercè Jou, cap de llista de CiU a Olesa i diputada al Parlament, ha explicat que no serà època de grans obres, però que "el principal projecte de la propera legislatura per al nostre partit és la rehabilitació de l'Escorxador com a equipament juvenil. Volem que aquest emblemàtic edifici del municipi passi a tenir una funció d'espai cultural i lúdic on es pugui reunir el jovent del poble". Per a Jou, el consistori està en "deute" amb la joventut olesana perquè "no tenen un equipament per a ells".

Així, l'alcaldable de CiU considera primordial recuperar un edifici que fins ara era utilitzat per la brigada municipal, però que els propers mesos es traslladarà a les noves instal·lacions situades al polígon de La Flora-Fou, a causa del precari estat de l'Escorxador. Jou ha assegurat que la voluntat és donar utilitat a un gran equipament en què poden conviure diverses entitats relacionades amb els joves, tot i que això dependrà de la situació econòmica, ja que l'Ajuntament d'Olesa ja va incloure aquest projecte fa quatre anys i no s'ha pogut tirar endavant per culpa de la crisi. De fet, la convergent ha dit que "com que és una prioritat, durant el proper mandat si arribem a l'equip de govern intentarem que sigui realitat, però dependrà de l'estat de l'economia, el PUOSC que es pugui presentar".

Pel que fa a la convivència amb l'Associació de Veïns de la Rambla-Eixample, que disposaran d'un espai que utilitzaran com a local de l'entitat veïnal en aquest equipament cedit per l'Ajuntament al qual accediran el mes vinent, Jou ha explicat que quan es faci la reforma de l'edifici ja es veurà com queda repartit l'espai, tot i que "teòricament no hi ha d'haver cap mena de problema".

Sortir de la crisi

La candidata de CiU ha remarcat que una de les bases del seu programa electoral és sortir de la crisi "donant prioritat a les persones. El nostre objectiu principal és facilitar tot allò que estigui a l'abast de l'administració perquè les persones puguin tenir feina". Com a exemples en aquest sentit, Jou ha dit que "intentarem ajudar els emprenedors reduint els impostos principals que paguen al consistori en iniciar una activitat, volem continuar la política de potenciació dels polígons industrials perquè siguin més atractius per a les empreses de fora, i també volem fomentar el comerç local, molt arrelat al municipi".

L'alcadable de CiU, que agafa el relleu de l'actual alcaldessa, Magda Graells, ha assegurat que el seu partit no ha inclòs cap apartat al programa electoral respecte a la immigració, ja que des de la seva formació tots els habitants, siguin de la procedència que siguin, són olesans, per tant, amb els mateixos drets i deures. Jou ha afegit que "no hi ha hagut mai problemes amb la immigració a Olesa".