Els candidats de Convergència i Unió (CiU) a les alcaldies del Baix Llobregat es van reunir ahir a la tarda en un míting conjunt a Martorell, feu convergent. Unes tres-centes persones es van reunir al recinte de Ca n'Oliveres per conèixer els diferents candidats, en un acte presidit per Salvador Esteve, alcalde de Martorell, i Xavier Trias, secretari general de CiU i cap de llista a les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona per al mateix partit. Trias va aprofitar l'acte per criticar "el paperot dels alcaldes socialistes" que ahir al matí van criticar les retallades a la sanitat pública: "Com a alcalde s'ha de ser exigent, però també ser responsable. El PSC és qui ha portat el país a aquesta situació i el que ha obligat al govern de la Generalitat ha prendre aquestes mesures", va assegurar.

Durant l'acte, Trias va tenir paraules d'elogi per a Esteve, alcalde de Martorell, de qui va destacar "els coneixements i les actituds. És una persona que, tot i haver-li tret l'alcaldia com ho van fer, ha seguit lluitant", va dir Trias. Martorell és el principal feu de CiU al Baix Llobregat i per això es va escollir per presentar els candidats de la comarca. Esteve, al seu torn, va reclamar als seus homònims que "no ens ho deixem perdre. Catalunya necessita gent valenta. Tenim uns molt bon candidats", va assegurar Esteve, que va actuar com a mestre de cerimònies.

L'acte el va iniciar Mercè Jou, que opta a l'alcaldia d'Olesa de Montserrat: "Tenim una oportunitat històrica. Podem donar el tomb a una comarca que històricament ha votat altres opcions polítiques", va dir. En les passades eleccions al Parlament de Catalunya, la federació nacionalista "va recollir el 33% dels vots, una dada molt per sobre del 14,4% de les últimes eleccions locals", va recordar Jou. Per la seva banda, Pep Coll, president de CiU al Baix Llobregat, va assegurar que "bufen vents de canvi. Hem d'ajudar a que aquests canvis arribin a bon port", va demanar. "Necessitem un estil diferent de fer política", va dir.