Els convergents intenten liderar sense èxit, de moment, un govern ampli i de consens a Esparreguera, ja que ERC els demana compartir l'alcaldia durant la legislatura. CiU, partit més votat a les passades eleccions municipals, en les quals va obtenir quatre regidors, ha establert converses amb la resta de partits (vuit) que han aconseguit representació al consistori, entre els quals hi ha ERC.

Joan-Paül Udina, alcaldable convergent, no troba oportú que el seu partit hagi de compartir l'alcaldia amb els republicans, liderats per Josep Rovira, ja que segons ell "ERC vol fer una majoria rocambolesca i sembla que hi hagi interessos perquè Rovira sigui alcalde a qualsevol preu". Des de CiU se senten legítims guanyadors de les eleccions i refusen compartir l'alcaldia. Udina, que no compta amb l'encara equip de govern del PSC i l'Entesa, ni amb PxC per a possibles pactes, troba prioritari fer "un govern ampli, de consens i no de fragmentació, fet que amb el panorama que hi ha, amb tants partits, això depèn de molts factors, ja que, si no, serà una situació ingovernable. El que tenim clar des de CiU és que no volem cedir l'alcaldia a cap altre partit".

D'altra banda, Josep Rovira, alcaldable d'ERC, ha explicat que ha demanat dos anys d'alcaldia en el proper Ajuntament, i aquest és el principal escull a l'hora de formar part d'un pacte de govern amb CiU. Per a Rovira, "podem governar amb qui vulguem, excepte CiU, perquè són uns irresponsables en voler apoderar-se de l'Ajuntament amb només quatre regidors. Nosaltres en tenim tres. Si fa falta pactarem un govern alternatiu amb CiU a l'oposició, ja que CiU i PP sumen 7 regidors. Només volen poder". Des d'ERC volen "compartir responsabilitats fins al final, i ells no volen. A partits com AIESPA, Gent d'Esparreguera i l'IRS els sembla bé. Així sumem vuit regidors, un més que ells".

Rovira ha afegit que "CiU no veurà perillar algunes alcaldies a canvi que el PP s'abstingui a Badalona". De fet, en declaracions a la ràdio local, Eduard Prat, líder del PP, ha dit que no donaran suport a un govern on no hi hagi CiU.