Salvador Prat va iniciar dimarts passat una etapa nova a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat en guanyar les eleccions amb el Bloc Olesà. A causa d'aquest gir electoral històric, el seu partit va obtenir nou regidors amb els quals governarà en minoria, però que superen àmpliament els quatre de CiU, els tres del PSC i l'únic regidor de l'Entesa dels Olesans; partits que havien format govern durant la darrera legislatura. El nou alcalde, Salvador Prat, veu prioritari donar un tomb al municipi en certs aspectes com la neteja i el manteniment de la via pública i dels equipaments.

Com porta això de ser alcalde?

Bé, amb molta feina de moment. Ara estic en un període d'adaptació al meu nou càrrec.

Quina és, per a vostè, la prioritat d'Olesa a curt termini?

Sense cap mena de dubte és el manteniment de la via pública. Hem començat a mirar pel carrer quines són les actuacions concretes més urgents i a moure expedients.

I a llarg termini, què s'han proposat des del Bloc Olesà?

Aconseguir el màxim d'activitat econòmica per al municipi.

Per què creu que hi ha hagut aquest gir en l'Ajuntament en haver guanyat clarament la resta de formacions que governaven?

Imagino que la gent s'ha cansat de com està Olesa. Bàsicament per la manca de neteja d'algunes zones i l'estat de la via pública.

Potser l'equip de govern anterior s'ha vist perjudicat per la crisi econòmica?

Diria que aquest descontentament ve de més enllà de la crisi econòmica actual. És una situació de deixadesa general que ve de lluny. No és nou.

En el programa del Bloc Olesà han promès millores dels espais públics. Podran amb tot?

El nostre equip de govern no renunciarà mai a la millora dels espais públics. Abans claudicarem, si és que no ens veiem capaços d'assolir aquesta prioritat. Al programa vam proposar un seguit de petites actuacions, poc costoses, exceptuant les obres de l'escola Sant Bernat. Hem de complir el màxim del que hem previst, som conscients que ens trobem en una època de crisi i per això no hem promès grans projectes que d'inici sabem que potser no podrem fer.

Llavors, el pavelló de Sant Bernat també és prioritari?

És evident que alguna cosa s'ha de fer perquè els alumnes de l'escola Sant Bernat no poden estar sense fer educació física sense condicions. Si es pot, es farà, i si veiem que per algunes circumstàncies és del tot inviable, s'haurà de replantejar què fer-hi. La prioritat són els nens i nenes; per tant, el consistori ho intentarà de fer immediatament que sigui possible.

Què passarà amb el POUM?

El POUM es tirarà endavant segons els recursos de què disposi l'Ajuntament. Tot queda supeditat a la millora de la via pública i als equipaments municipals. Treballem per prioritats; es tirarà endavant el POUM tant com es pugui.

Com tindran en compte els ciutadans?

Volem estar en contacte permanent amb ells i fer-los participar en les accions de govern tant com sigui possible. Els olesans han de donar-nos la informació del que creuen necessari i el govern ha de donar a conèixer a través de les entitats i associacions què és el que passa i què poden fer els particulars. No és fer propaganda.

En governar en minoria, amb nou regidors, tenen pensat incorporar un altre partit a l'equip de govern?

Això entra dins del que és possible. En principi, estem intentant saber quina és la situació del consistori. En un futur podríem establir converses serioses amb altres formacions polítiques.

L'equip de govern anterior ha criticat el Bloc Olesà per la seva manera de fer oposició. Quina n'espera, vostè ara?

Mai no hem estat el vot del no pel no o del no perquè sí. Molta gent ho deu creure així, almenys això mostren les urnes. Quan ens hem posicionat en contra era perquè ho hem estudiat i reflexionat molt prèviament. Espero que facin una oposició responsable i treballadora, que aporti propostes, i si són bones, s'acceptaran.

Quines accions tenen previstes perquè Olesa de Montserrat surti de la crisi?

Primer volem saber de quins recursos disposem i si la resta d'administracions fan les seves funcions pel que fa a alguns temes. Potser haurem d'intentar alliberar recursos pressupostaris per a aquestes necessitats.

Quina dedicació tindrà al consistori?

De moment ho estic estudiant en ferm, podria destinar al consistori una part de la jornada. La meva intenció és que el consistori s'estalviï despeses, i si només hi haig de dedicar una part de la jornada, així ho faré.