La sorpresa que va provocar el fitxatge de Pedro Martínez com a entrenador de La Bruixa d'Or per a la temporada que ve no va ser només dels aficionats o dels mitjans de comunicació. També persones molt vinculades al món del bàsquet i al club han expressat que no ho preveien. Tres dels quatre últims entrenadors del Bàsquet Manresa (l'altre és Pere Romero, l'actual director esportiu de l'entitat) han admès que no se l'esperaven per les trajectòries de les dues bandes (tècnic i club) en els últims anys, però afirmen que és un encert i que és la persona adequada per canviar el rumb de la nau bagenca.

Camins divergents

Borja Comenge va ser l'últim entrenador que va començar una temporada al Nou Congost. Va ser l'any passat. Tot i un inici brillant, amb dues victòries en els dos primers partits, el rendiment de la plantilla va anar caient en picat i va ser destituït en la jornada 30, amb set triomfs en total i amb el descens gairebé assegurat. Tot i aquesta decisió, l'equip no va guanyar cap dels vuit partits que quedaven fins al final.

Comenge explicava ahir que "la decisió m'ha sorprès. Parlem d'un entrenador que ha estat quart i cinquè a la lliga els dos últims anys que va a un equip que ha estat últim i penúltim. Semblava que els camins de tots dos eren lluny de trobar-se". De tota manera, "conec bé el Pedro, havia estat ajudant seu, i sempre ha tingut en molt bona consideració la ciutat de Manresa i el club. Suposo que tot això deu haver pesat".

El tècnic recorda que "històricament, el Manresa no ha estat el dels últims anys, de canviar d'entrenador sovint, sinó que els que ha tingut hi han estat etapes llargues. Amb el Pedro suposo que el que busquen és estabilitat" També considera que "amb aquesta decisió demostren que volen fer alguna cosa diferent a la dels últims anys, quan apostaven per entrenadors joves. Ara han pres el camí oposat i això no és cap aposta, ara van sobre segur".