L'anunci de Josep Vives que el 30 de juny deixarà de ser president del Bàsquet Manresa SAE enceta unes setmanes i mesos que esdevindran decisius per al futur de l'entitat. S'ha de trobar la persona que el rellevi i en lideri el projecte, però abans hi ha la urgència d'enfortir més la situació econòmica de l'entitat, que trontolla tant o més que l'esportiva, amb els del Nou Congost com a cuers de la lliga Endesa i amb greus problemes per salvar el dia a dia.

Una línia que s'està treballant és el reforçar la implicació d'Iberpotash, l'empresa minera de capital israelià que opera al Bages, a qui s'està intentant convèncer perquè ampliï la seva aportació com a patrocinador. En aquests moments és un dels principals coespònsors. L'increment d'implicació podria créixer fins a convertir-lo en patrocinador principal, per bé que aquesta només és una possibilitat. Ahir des del club es veia aquesta possibilitat amb molta prudència. I per part d'Iberpotash, consultada per aquest diari l'empresa va admetre que hi ha diàleg i interès a ajudar, però no va ni desmentir ni confirmar que s'estigui en camí d'un acord concret.

En el cas que s'arribés a l'entesa per convertir la companyia minera en patrocinador principal el relleu es faria aquest mateix curs i amb el vistiplau de La Bruixa d'Or, que no marxaria, sinó que es mantindria donant suport al bàsquet però com a segon espònsor, i deixaria el nom i el pit de la samarreta per a Iberpotash, vinculada al Bages (tant a Sallent com Súria) i en procés de realitzar importants inversions a través del Projecte Phoenix afermaria així més la seva voluntat de ser un factor de desenvolupament del territori.