La 26a jornada de l'ACB s'inicia avui amb dos partits que afecten La Bruixa d'Or, ja que hi participaran equips de la zona baixa, en aquest cas el Baloncesto Sevilla i l'equip de Jaume Ponsarnau, el Gipuzkoa Basket, que es desplaçarà a Bilbao, on juga avui a les 21 hores.

S'ha de recordar que, després de 25 partits, l'equip cuer és el Montakit Fuenlabrada, amb 6 victòries. Encara en posició de descens hi ha el Manresa amb 7, igualat amb el Sevilla. Amb 8 hi ha l'Andorra, que fa set dies es va imposar a la pista del Joventut. Pel que fa al Gipuzkoa, és un grau més amunt, amb 9 partits guanyats, el darrer dels quals, al Congost.

En els partits que queden, tant el Fuenlabrada com el Sevilla han de passar per Manresa. El conjunt andalús, entrenat per Luis Casimiro, visita aquest vespre la pista del Barça, on en teoria no li tocaria pas vèncer, tot i que ja va estar a punt de sorprendre a Madrid.

Un dilema a Andorra

L'altre partit en el qual, aquest cap de setmana, jugarà La Bruixa d'Or de forma indirecta tindrà lloc en el Pavelló del govern d'Andorra. Els locals de Joan Peñarroya rebran el Fuenlabrada, demà a les 19 hores. Els manresans tenen perdut ja de forma definitiva l'average amb els andorrans. Amb el Fuenlabrada, és de -26 punts, pendents del matx al Nou Congost del 3 de maig.

Si guanya l'Andorra, farà un pas similar al del Gipuzkoa, quan ara fa quinze dies va derrotar La Bruixa: obrirà espai amb els altres rivals de la zona complicada. En canvi, si ho fa el Fuenlabrada, la cua quedarà un xic més agrupada, i els madrilenys li guanyarien l'average particular al MoraBanc Andorra, al qual ja van superar en la primera volta.

Al marge dels partits de la zona de descens, quant a la lluita per al play-off, l'Herbalife rebrà el Joventut en la revenja dels quarts de final de la Copa; el Baskonia ho farà amb el València; el CAI visita l'Obradoiro a Santiago i el Múrcia prova d'assaltar el pavelló Martín Carpena, feu d'Unicaja, que torna a ser líder de la lliga Endesa.