Important victòria de la Bruixa aquesta nit al Nou Congost. Els manresans han aconseguit una agònica victòria davant de l'Iberostar Tenerife, que els permet sortir per aquesta setmana de les posicions de descens.

Els catalans han arribat a dominar per 11 punts en l'últim quart (69-58, min. 36), però han fet malbé l'avantatge i els illencs han tingut opcions fins al final, gràcies a un triple de Saúl Blanco a falta de 6 segons ( 73-73, min. 40), que han neutralitzat els tirs lliures que ha anotat Davin White, el millor del Manresa amb 23 punts (23 de valoració).

El Manresa ha començat dominant gràcies a un inspirat White, que ha anotat més de la meitat dels punts del seu equip en aquest quart (13 de 23), ha aconseguit amb un triple el 5-0 inicial (min. 2). Sant Miquel i Beirán responien ràpidament, també de tres, i equilibraven la situació (7-6, min. 3). Però ha aparegut de nou el base titular dels catalans (10-6, min. 3).

El Manresa era tot White, ell ha estat l'encarregat d'aconseguir un 7-1 que mantenia a La Bruixa d'Or al comandament (19-13, min. 7). Sikma i Úriz mantenien a flotació a Iberostar, que gràcies a dos tirs lliures transformats per Blanco ha acabat el quart més a prop en el marcador (23-21, min. 10).

Només començar el segon quart Lampropoulos empatava i Blanco, de triple, avançava per primera vegada en el marcador al Tenerife (23-26, min. 12). Fins que ha aparegut Ben Dewar que amb dos triples consecutius ha tornat a marcar distàncies (37-33, min. 17).

Una falta en atac de Sakic donava ales al Tenerife i San Miguel la clavava de 3 (39-38, min. 19). La Bruixa d'Or seguia amb la inspiració al màxim al que el triple es referia i Dewar i White, tornaven a aixecar la grada per posar el 45-38 al descans.

A la tornada de vestidors, els dos equips han tingut problemes per trobar el camí de la cistella. El nivell de joc ha baixat un esglaó, però el Manresa ha sortit millor parat i fins i tot ha ampliat la diferència en el marcador (50-40, min. 25).

Un atent Dewar la tornava a ficar de tres i un solitari Sekulic es la tornava a l'instant (54-47, min. 23). Un error defensiu dels visitants ha permès a Grigonis anotar i així aconseguir mantenir un bon coixí de punts per afrontar l'últim quart (59-51, min. 30).

El joc no era brillant i els errors es succeïen en un i altre equip. Beirán apareixia amb solvència i reduïa la diferència amb 5 punts consecutius (63-56, min. 34). Lampropoulos també anotava i obligava a Pedro Martínez a demanar temps mort (63-58, min. 35).

De nou el Manresa es valia del triple (amb White i Sakic), per allunyar dubtes i aconseguir el màxim avantatge del partit (69-58, min. 36). El Tenerife aconseguia un parcial 0-8 que tornava a ficar en el partit als visitants.

Úriz aconseguia cistella, White fallava de 3 i Grimau cometia la cinquena falta. Beirán no fallava des del tir lliure, però Sakic tampoc (73-70, min. 40). Saul Blanco amb un espectacular triple des dels 7 metres empatava el partit a 73 a falta de 6 segons.

La quarta falta de Richotti a només 3 dècimes ha donat l'última oportunitat als catalans. Ha estat White, com no, l'encarregat d'anotar els dos tirs i certificar una victòria que val el seu pes en or per al Manresa (75-73, min. 40).

Fitxa tècnica:

75. LA BRUIXA D'OR MANRESA (23 + 22 + 14 + 16): White (23), Grimau (6), Dewar (12), Sakic (10), Rizvic (5) -cinc inicial-, Grigonis (7 ), Hernández (2), Fotu (6), Little (2) i Ortega (2).

73. IBEROSTAR TENERIFE (21 + 17 + 13 + 22): Sant Miquel (8), Richotti (4), Beirán (10), Sekulic (13), Sikma (8) -cinc inicial-, Úriz (8), Lampropoulos (13x), Blanc (9) i Rost (-).

Àrbitres: Daniel Hirrezuelo, Manuel i Rial, que van eliminar per cinc faltes personals a Roger Grimau (min. 40).

Incidències: partit de la vint-cinquena jornada de la Lliga Endesa disputat al pavelló del Nou Congost davant 4.000 espectadors.