Pedro Martínez va dir abans del partit que l’UCAM era actualment un equip superior al seu, colpejat per les lesions. Els diaris i ràdios de

Múrcia van escampar la tesis. Però en el partit d’ahir, La Bruixa d’Or va competir durant els 40 minuts i va tenir moments d’un alt nivell de joc, posant molts problemes als locals. De tota manera, el que a la fi va acabar penalitzant van ser les 21 pilotes perdudes del Manresa. La derrota manté La Bruixa en la zona de descens, però demostra que l’equip és viu i que afronta el crucial partit amb el Sevilla de dissabte amb garanties de poder guanyar-lo.

L’entrenador del conjunt local, Diego Ocampo, havia manifestat les ganes de venjança després de la derrota en la primera volta de la lliga al Nou Congost; i els jugadors de l’UCAM ho van demostrar amb una sortida fulgurant. La defensa va ofegar els manresans i amb un joc dinàmic en atac van aconseguir un 6-0 inicial amb les cistelles de Kelati i Neto al contraatac, i Lima. White obria el marcador manresà amb un triple, però Scott Wood va respondre de llarga distància. No estava fina La Bruixa, amb manca de concentració, i en tres dels seus quatre primers atacs es va perdre la pilota. L’UCAM va olorar sang i s'hi va llençar de cap, amb l'ajut dels àrbitres, que van assenyalar una antiesportiva molt rigorosa a Grimau. Als quatre minuts, els de La Bruixa perdien per 13-3.

Pedro Martínez va estar atent per fer un canvi de ritme amb un temps mort, tot i que White es va carregar tot seguit amb la segona falta personal. Però la pausa del tècnic i l'entrada d'Hernández van canviar la cara de l’equip, que va experimentar una millora.

Els manresans van aconseguir una defensa més intensa i també una circulació de pilota molt més fluida. Els murcians van tenir uns instants de desconcert i La Bruixa es va acostar a un 17-15 després de 4 punts d’Hernández. Ara qui es veia obligat a citar els seus homes era Ocampo i l’UCAM recuperava el fil per acabar el primer període amb un 22-17 favorable.

En el segon quart, els jugadors del Congost van mantenir la bona dinàmica amb què havien acabat el període precedent. Tot i que en l'inici, l'UCAM va semblar que es podia escapar amb les esmaixades espectacular de Lima (28-20), els del Bages van respondre amb els triples consecutius de Fotu i Davin White. Una cistella de Rizvic va fer que els manresans es tornessin a enganxar amb un 30-28.

Oportunitat perduda

Els locals no trobaven el camí de la cistella i La Bruixa va estar a punt de capgirar el marcador amb un triple de Roger Grimau que no va tocar cistella. I això va despertar els amfitrions: dos tirs lliures més els triples de Wood i Kelati tornaven a obrir diferències (38-30). A més era el moment en què els àrbitres castigaven White amb una falta en atac sobre Neto; era la tercera, un cop que deixava tocada La Bruixa,

Els manresans van arribar vius al descans gràcies als errors en els tirs lliures dels locals. Es perdia per nou punts (40-31), malgrat que s’havien perdut ja 12 pilotes.

A la represa els dos entrenadors van repetir els cincs de l'inici del partit, i semblava que la història es tornava a repetir. Les possessions que s’escapaven als jugadors de La Bruixa afavorien les cistelles fàcils de Neto i Kelati. L’UCAM va asso