Quan el Bàsquet Manresa està a punt de jugar un partit que podria marcar el seu destí en el final de la temporada, demà al Congost contra el Baloncesto Sevilla, la lesió d´un dels titulars ha tornat a posar en primer pla la problemàtica que té el club amb les lesions. Ben Dewar, l´ala americà amb un passaport francès, jugador de 33 anys, es va fer en l´entrenament del dimecres un esquinç en el múscul abductor llarg de la cuixa dreta, amb una ruptura de fibres d´una llargada de dos centímetres. El període que ha d´estar de baixa és d´almenys dues setmanes.

Les lesions, i sobretot algunes de llarga durada, han castigat durant la temporada La Bruixa. Fins i tot es va haver de descartar, just quan feia el seu primer entrenament, un dels que havien de ser els fitxatges importants, l´ala-pivot Zach Morley (al qual se li va descobrir una hèrnia discal), amb Álex Hernández, que tenia una fasciïtis plantar, a l´estiu es va optar per fer una teràpia del tipus conservador, no operar-lo, i no va estar disponible per jugar fins que la lliga ja estava començada. La indefinició durant setmanes del cas del base italià Peppe Poeta ha estat un altre dels que han marcat la temporada. Tot i que, en principi, el doctor Ramon Serra va donar el vistiplau, ja que el jugador es veia en cor de poder entrenar-se, les recaigudes que va tenir al genoll van acabar en una artroscòpia on finalment se li va detectar una lesió de cartílag. Va tornar al gener, va jugar alguns partits, però no ha aconseguit mai estar al 100%.

Quant al pivot AJ Ogilvy, el seu peu esquerre va portar La Bruixa de corcoll després de la primera jornada de lliga. Un trencament de fibres a la planta va ser, en una posterior lesió, el trencament parcial de la fàscia que el va dur a Austràlia. Va tornar, però al final se´l va desvincular per una tendinitis en el mateix peu. Mario Little, un dels últims fitxatges que s´han fet a mitja temporada, va empitjorar d´unes molèsties als bessons que han desembocat també en un trencament de fibres a la zona. Marius Grigonis es va lesionar primer en un turmell i després es va torçar l´altre, aquest ja amb una lesió més greu que l´ha deixat fora de combat.

Roger Grimau no s´ha perdut ni un sol partit tot i arrossegar molèsties a l´esquena moltes setmanes.

Les raons de Romero

Consultat ahir per aquest diari, el director esportiu del Bàsquet Manresa, Pere Romero, assumia que «hem tingut lesions, però no tantes com podria semblar. En el cas de l´Álex era un tema que venia de la temporada passada, i en el cas de Morley, ja no va fitxar».

Pere Romero assumeix que «jo sóc el màxim responsable de tota la faceta esportiva» i que, vist com ha anat «i sabent el que ha passat, hauríem fet coses diferents. Però, per exemple, desconeixíem que en el cas d´Ogilvy no es recuperaria. Segurament hauríem decidit no prescindir d´Haritopoulos». Quant a Poeta, el teòric base titular que ha estat gairebé tota la temporada de baixa, Romero reconeix que «la lesió es va allargar molt però no era fàcil tallar-lo».

Deixant de banda les torçades de turmell de Grigonis, les lesions musculars han afectat Little i Ben Dewar els darrers dies. Romero defensa la tasca del preparador físic de l´equip, Arnau Moreno, que ha substituït Xavi Schelling, actualment als San Antonio Spurs, de la NB., «L´any passat vam tenir lesions musculars en la 1a jornada, com la de Darryl Monroe, que era el nostre millor jugador. Estem contents de la feina i la dedicació que ha tingut l´Arnau en aquests mesos».

Quant al doctor Ramon Serra i el seu paper al Manresa, Romero manifesta que «quan finalitzem la temporada farem l´anàlisi interna pertinent. Ara, el que hem de fer és pensar en els 6 partits que queden, estem vius i ens volem salvar».