Semblava una epopeia, però la Bruixa d'Or l'ha fet possible. El club ha salvat a l'últim sospir esportivament la temporada després de guanyar a la pista del Reial Madrid, vigent camió d'Europa, per 80-90. Feia 27 enfrontaments que els bagencs no tombaven als blancs.

La victòria, lluitada durant tot el partit, combinada amb la derrota del Guipuskoa a Saragossaper 72-65, envia els bascos a la penúltima posició de la taula i serà l'equip que esportivament perdi la categoria junt amb el Fuenlabrada, ja sentenciat. Això, si no tenen la sort de la Bruixa els dos darrers anys, salvada als despatxos del descens.

La Bruixa ha començat patint, perdent de 12 (22-10 minut 10), però això, "pensat fredament" ha dit el tècnic Pedro Martínez després del matx, ha servit per posar en pràctica "la tàctica del conill" i despistar a un Madrid que ha picat l'ham. L'equip del Nou Congost ha seguit creient en ell i han aparegut jugadors com Seeley, autor de 21 punts, Fotu (17) o White (16), qui novament ha tornat a fer rutllar l'equip ofensivament. Amb dos parcials finals de 22-31 i 19-27, la Bruixa ha segellat el triomf i la permanència, almenys l'esportiva.

"Aquest és un triomf, no d'un jugador o de l'entrenador, si no d'una manera de treballar", ha remarcat Martínez, el qual també ha assenyalat clau per arribar vius al final el fet que l'equip s'ha mantingut unit, tot i "els problemes esportius i extraesportius" que hi han hagut.