Ahir va començar oficialment la temporada 2015-16 a l´ACB, malgrat que al davant hi ha un llarg estiu i que els equips no es posaran a entrenar fins a mitjan agost. Només un parell de setmanes després del final de la lliga passada, els equips ja van prenent forma per a la temporada que ve. Com sol succeir en aquests casos, però, alguns tenen la feina més avançada que d´altres. La continuïtat de la plantilla i dels cossos tècnics, l´estabilitat que dóna un patrocinador i el manteniment d´una estructura esportiva provoca que alguns tinguin la feina més avançada.

El Bàsquet Manresa, com ha passat les últimes temporades, arrenca gairebé des de zero. Si fem un balanç dels divuit equips que, tret de canvis d´última hora, jugaran la lliga Endesa la temporada vinent, els bagencs es troben en una posició endarrerida, amb l´afegitó que encara han de trobar un president que substitueixi Josep Vives i un patrocinador principal que prengui el lloc que ara ocupa La Bruixa d´Or.

Directiva per aclarir

El 26 de novembre passat, el president executiu del club, Josep Vives, va convocar una roda de premsa per anunciar que a final de la temporada ja passada deixaria el càrrec. Vives va explicar que hauria hagut de marxar ja un any abans i que les circumstàncies el van fer estar dotze mesos més al càrrec. La feina que s´obria ara era la de trobar-li substitut.

Set mesos i cinc dies després d´aquella aparició, l´entitat encara no ha anunciat qui prendrà el lloc de Vives, del qual no s´ha informat que hagi abandonat encara el càrrec. Des que va acabar la lliga, el 24 de maig passat, hi ha continuat havent reunions i s´han pres decisions, com ara iniciar la campanya d´abonaments. Els socis, com en les últimes temporades i en un nou acte de fe en els seus colors, han començat a pagar sense conèixer quin projecte té el club. S´espera que durant les properes setmanes es conegui el nou president.

És possible que Vives vulgui deixar definitivament el club després d´assegurar que aquest té un nou patrocinador principal, en un acte que demostraria el compromís amb el club del qual va parlar el 26 de novembre, i que va «fins a final de temporada i més enllà». És previst que es doni a conèixer els propers dies, però de moment tampoc no hi ha fumata blanca.

I la nova directiva ha de triar un entrenador que rellevi Pedro Martínez. El barceloní, que finalment va salvar La Bruixa d´Or esportivament de manera miraculosa, va declarar en diverses ocasions que la temporada passada s´havia fet tot massa tard i que si hagués disposat de l´equip que va acabar l´any a l´inici, hauria fins i tot aspirat al play-off.

La situació de la plantilla és molt similar a la d´aquella ocasió. Martínez va ser fitxat el 2 d´agost i, en aquell moment, el primer equip tenia un jugador amb contracte, el base Álex Hernández, i opció de renovació sobre el tristament desaparegut Rasmus Larsen. Ara mateix, el Bàsquet Manresa continua tenint Hernández, al qual s´afegeix el lituà Marius Grigonis. El director esportiu, Pere Romero, va declarar fa pocs dies a Regió7 que la prioritat és tenir un entrenador aviat. També és cert que el ritme dels equips amb pocs recursos econòmics sempre és més lent, ja que han d´aprofitar les gangues que ofereix el mercat, habitualment molt tard.