«Vinc a un club de bàsquet i a una ciutat de bàsquet que tothom coneix». Aquestes han estat les paraules de presentació d'Ibon Navarro com a nou entrenador del Bàsquet Manresa, aquesta tarda, al Nou Congost. El basc, ha firmat per tres temporades i ha reconegut que «ja fa dies» que està treballant en el nou projecte i que «les sensacions son positives».

El tècnic alabès, que ha definit com a «extraordinària» la feina del seu predecessor, Pedro Martínez, ha arribat amb una autèntica declaració d'intencions. «Sóc d'aquells tècnics que arriba, veu el que hi ha i en funció d'això, treballa. No puc dir que jugarem igual que el Baskonia perquè no tindrem els mateixos jugadors». Ha admès, això sí, que en les properes setmanes «ens jugarem el 70% de la temporada, amb la confecció de la plantilla. N'hi haurà de millors, de plantilles, però ja veurem si d'equips n'hi haurà millors».

Vives mostra enuig

Qui també ha parlat ha estat l'encara president del Bàsquet Manresa, Josep Vives, que s'ha mostrat molt bel·ligerant en diversos fronts. El primer, "sobre les filtracions que hi ha hagut aquesta setmana respecte qui pot ser el nou president o presidenta. No ens ajuden gens, a un club com a nosaltres que s'aguanta amb caps d'agulla. Demanaria més tranquil·litat al nostre voltant". Però sobretot amb algunes crítiques ha rebut l'entitat pel patrocini d'Iberpotash. "El fet de poder tenir ICL a la camiseta el buscàvem des de feia set anys, i algunes informacions poden fer que en deu minuts vagi per terra tota la feina de tot aquest temps. Si les crítiques arriben perquè l'empresa és israeliana, qui les fa està molt al límit" del que, segons ell, es pot admetre, i va destacar la quantitat de llocs de treball directes i indirectes que proporciona l'empresa al territori.

El perfil d'Ibon Navarro

Nascut a Vitòria fa 39 anys, Ibon Navarro ha estat ajudant al Baskonia, al València i al Menorca, i ha tingut l'oportunitat de dirigir el conjunt de casa seva durant bona part de l'última temporada. Va ser quan el Laboral Kutxa va destituir l'italià Marco Crespi el mes de novembre. L'equip no es va poder classificar per a la Copa del Rei, però sí que va entrar en el Top-16 de l'Eurolliga i va arribar als play-off de l'ACB, on va ser eliminat per l'Unicaja.

De cara a la temporada vinent, el club basc ha decidit donar les regnes a Velimir Perasovic i va oferir a Navarro fer les funcions de segon però aquest va desestimar l'oferta, tot desitjant continuar la seva carrera fora del Buesa Arena.