Era una notícia coneguda de fa dies, malgrat no havia estat confirmada per les dues parts, i avui serà una realitat en imatges. Ibon Navarro, de 39 anys, es convertirà aquesta tarda, de manera oficial, en el nou entrenador del Bàsquet Manresa per a la temporada que ve. La presentació es farà a la sala de premsa del Nou Congost i es preveu que Navarro comenci a esbossar com serà l'equip que vol de cara a la temporada vinent.

Amb la confirmació del fitxatge d'Ibon Navarro, el Bàsquet Manresa comença a caminar, en aquest aspecte, més de dues setmanes abans que la temporada passada. Aleshores, Pedro Martínez va ser contractat el 2 d'agost. Navarro es va entrevistar amb el director esportiu del club bagenc, Pere Romero, fa uns dies aprofitant la seva presència al campus que Rafa Martínez va fer a Artés.

Preferència per ser primer

Navarro va sonar el juny com a possible segon entrenador del Reial Madrid, al costat de Pablo Laso Sembla, però la seva intenció era ser primer tècnic. La carrera d'aquest vitorià de 39 anys ha discorregut fent d'ajudant d'una llarga nòmina d'entrenadors de primer nivell. La tardor passada va rebre la seva gran oportunitat ja que li va tocar substituir Marco Crespi al capdavant de la banqueta del Laboral Kutxa, després d'un molt mal inici de temporada i de la destitució de l'italià.

L'actuació de Navarro al capdavant d'una banqueta tan exigent com la vitoriana es pot catalogar com a bona. Va haver de capitanejar la reconstrucció gairebé total de l'equip, que va canviar una bona part de la seva plantilla. No va poder entrar a la Copa del Rei, per primer cop en molts anys, però sí que va poder fer que els alabesos arribessin al Top-16 de l'Eurolliga i estiguessin a un partit de classificar-se per al play-off de quarts de final. Només una derrota a la pista de l'Unicaja en l'última jornada ho va impedir.