El binomi La Bruixa d'Or-Manresa va arribar ahir a la seva fi. Xavier Gabriel, propietari del fins fa una setmana patrocinador principal del club, va anunciar ahir en un comunicat a la seva pàgina de Facebook el que va deixar entreveure fa una setmana en declaracions a Regió7: que la seva empresa abandona qualsevol vinculació amb el Bàsquet Manresa. Gabriel va explicar a aquest diari "que totes les etapes s'acaben i ara tinc l'obligació de donar pas als altres", en referència a l'arribada d'ICL com a nou patrocinador del club del Bages. Gabriel, que ha patrocinat amb la seva empresa el Bàsquet Manresa durant les darreres tres temporades i mitja, va exposar els motius que el van portar a refusar l'oferta que li va fer el club per presidir l'entitat, en substitució de Josep Vives, que a dia d'avui encara ocupa aquest càrrec.

Gabriel va recordar que quan va començar a patrocinar el club no "havia mirat mai un partit de bàsquet", però que a través del Manresa s'hi va enganxar, fins al punt "de passar molts nervis i patiments" veient un club que portarà "de per vida dins meu". En el seu comunicat al Facebook va donar les gràcies a l'afició, els jugadors i tots els membres del Bàsquet Manresa, i a aquest diari va afirmar que es va "esforçar per ajudar aquest club amb la meva il·lusió". Però aquest idil·li va arribar a la fi ahir, si més no des del punt de vista econòmic. "Tot s'ha d'anar renovant sempre: els patrocinadors, els presidents... si no, no surten coses bones", va exposar, i va assegurar que és el primer d'"entendre i alegrar-me" que el club hagi trobat una firma que ofereixi més diners en concepte d'espònsor.

Gabriel va negar que el fet que Iberpotash sigui el patrocinador principal i ocupi el lloc de La Bruixa d'Or sigui el motiu de la decisió que va anunciar ahir. "No estic enfadat, sinó tot el contrari. No em volien fer fora, m'han ofert tractes molt especials i la presidència del club, i això està per sobre de ser el primer espònsor", va assegurar Gabriel. En referència a aquesta proposta, va explicar a Regió7 que va "estudiar la viabilitat i les possibilitats" de la mateixa, i que va veure que "no era compatible" amb la seva vida professional actual: "visc a Sort i seria molt complicat, no ho podria combinar. Si ho fes ho voldria fer de la millor manera possible, donant el màxim pel club, i ara mateix no podria, ja que no és compatible", va assegurar.