El Bàsquet Manresa ja ha tancat l'acord per contractar el base nord-americà Jermaine Thomas, que als seus 31 anys substituirà al seu compatriota Davin White. El director de joc dels manresans la temporada passada marxa a Tenerife després que el club del Nou Congost hagi refusat fer ús del dret de tempteig sobre el jugador.

Nascut a Frederick, Maryland, Estats units, el 12 de gener del 1984, Thomas arriba a Manresa amb contracte per un any. És base d'1,88 m, té passaport hongarès i una llarga experiència al bàsquet europeu, on ha militat 9 temporades. Va formar-se a l'institut Governor Thomas Johnson de la seva ciutat natal, i va ser draftejat el 2006, després de jugar a La Salle (NCAA).

La seva carrera, des de llavors, ha transcorregut a Europa. Les tres primeres temporades va jugar a Hongria, on tornaria el 2011 després d'haver passat per Àustria i Alemanya.

Les darreres temporades, Thomas les ha passat al Sopron KC de la lliga hongaresa i les seves estadístiques aquest darrer curs han estat de 16,4 punts, 2,8 rebots i 4,5 assistències per partit.

Úriz, una altra possibilitat

El veterà base Ricardo Úriz, que la setmana que ve, el dia 30, farà 35 anys, podria compartir la direcció de joc amb Thomas. El base navarrès, que curiosament ha posat punt final a una etapa de tres anys a l'Iberostar Tenerife, podria protagonitzar un canvi de cromos amb el nord-americà Davin White. L'altre equip que sonava per a Úriz era el Gipuzkoa, però des de l'entorn del jugador s'ha filtrat que els bascos ja no hi estarien interessats.