L'ICL Manresa torna a apostar per un base nord-americà per dirigir el joc de l'equip la temporada vinent. Jermaine Dontay Thomas, de 31 anys, serà el punt de referència de la formació que dirigirà Ibon Navarro, segons va avançar ahir el compte de Twitter Sportando al matí i va confirmar el club al vespre. Amb l'arribada de Thomas, l'ICL ja té dos bases, amb la continuïtat d'Álex Hernández. Aquest fet pot propiciar que, finalment, Ricardo Úriz vagi finalment al Gipuzkoa, tot i que havia estat una de les possibilitats sondejades pels manresans.

El nom de Thomas va sortir a la llum pública el mateix dia que l'Iberostar Tenerife va confirmar que l'ICL Manresa no anirà al tempteig per Davin White. Els manresans tenien temps fins aquesta nit, però el club insular ja va donar la benvinguda al seu nou jugador en una nota de la qual també es va fer ressò l'ACB. El Bàsquet Manresa va informar de la notícia en el mateix comunicat en què anunciava Thomas.

Passaport hongarès i 9 anys d'experiència a Europa

Nascut a Frederick, Maryland, Estats units, el 12 de gener del 1984, Thomas arriba a Manresa amb contracte per un any. És base d'1,88 m, té passaport hongarès i una llarga experiència al bàsquet europeu, on ha militat 9 temporades. Va formar-se a l'institut Governor Thomas Johnson de la seva ciutat natal, i va ser draftejat el 2006, després de jugar a La Salle (NCAA).

La seva carrera, des de llavors, ha transcorregut a Europa. Les tres primeres temporades va jugar a Hongria, on tornaria el 2011 després d'haver passat per Àustria i Alemanya.

Les darreres temporades, Thomas les ha passat al Sopron KC de la lliga hongaresa i les seves estadístiques aquest darrer curs han estat de 16,4 punts, 2,8 rebots i 4,5 assistències per partit.