L’ICL Manresa va informar ahir del fitxatge de l’escorta santjoanenc Román Montañez per a les properes dues temporades. És el retorn d’un jugador que havia estat al club en dues etapes anteriors, l’última, de quatre anys, i que va acabar el 2012. El quart fitxatge de l’equip d’Ibon Navarro ha d’aportar experiència a la pista i, sobretot, a fora, per cohesionar un nou grup.

Quines sensacions es tenen quan es torna a casa per segona vegada?

Molt positives. Quan el Manresa es va dirigir a mi i em va fer la proposta ho vaig comentar amb la meva dona i la meva família i vam decidir que era el moment de tornar. Ells van fer una aposta per mi, i perquè creien que era important que jo fos en el seu nou projecte, i això s'ha de valorar. Tenia d'altres ofertes millors econòmicament, de l'ACB i també de la LEB, però vaig valorar el fet de ser a casa, de jugar en un club en què m'il·lusiona competir i, a partir d'aquí, estic disposat a donar el cent per cent. La meva edat, pel fet de tenir 36 anys, també va comptar a l'hora de decidir-me, i a més crec que, tot i així, encara puc aportar moltes coses a l'equip i al club.

El va sorprendre l'oferta del club o ja se l'esperava?

La temporada passada, quan hi havia Pedro Martínez a la banqueta, ja es van dirigir a mi perquè l'entrenador hi estava interessat, però aleshores jo havia donat la meva paraula al Valladolid i no em va semblar correcte fer-me enrere, no hauria estat bé. Aquest estiu, quan es va acabar la temporada, van tornar a contactar amb mi per dir-me que els interessava, però jo vaig estar a l'expectativa de saber quin entrenador contractarien i conèixer si ell comptava amb mi o no, perquè per a mi això és molt important.

Ha parlat ja amb Ibon Navarro?

Una mica, per sobre, més que res per saber això, si volia tenir un jugador com jo.

I quina impressió li va fer?

Molt bona. Per a un entrenador jove com ell, tenir l'oportunitat d'entrenar a Manresa és molt interessant. Ja sabem que econòmicament no és el mateix que a d'altres llocs i que s'ha de fer un esforç, però per a ell és un repte. És un tècnic que fa molts anys que és a la lliga, com a entrenador assistent, i la temporada passada va fer un molt bon mig any a Baskonia. Ara només falta començar a entrenar, saber què vol, captar les seves idees i ajudar al màxim.

Com a persona de la casa que és, i per les converses que pot haver tingut amb el seu entorn, nota que aquesta temporada potser hi ha més il·lusió per l'equip que les últimes?

Crec que l'última temporada la gent ja va recuperar bastant la il·lusió que potser havia perdut en les anteriors. El fet de tenir un entrenador reconegut i de prestigi com Pedro Martínez i poder disposar d'un equip competitiu, que lluitava a la pista, amb el qual la gent es podia identificar, va provocar que es fes aquest pas endavant. Pedro Martínez va fer una gran feina aquí, i per aquest motiu ha tingut les ofertes que ha tingut. Aquest també ha de ser un incentiu per al nou entrenador.

Vostè formarà línia exterior, de moment, amb Grigonis i Otvertxenko, i se suposa que també es vol fitxar Alfonso Sánchez, que va ser inclòs a la llista de subjectes a tempteig. Com valora aquests moviments?

Suposo que busquen un grup d'ales que cobreixin diverses opcions. Grigonis i Otvertxenko són jugadors anotadors, que veuen cèrcol amb facilitat, i a partir d'aquí haurien de buscar algun altre tipus d'exterior, que sigui capaç de defensar contraris més alts. Dins d'aquesta configuració, suposo que han pensat en mi per fer la feina que la temporada passada feia Roger Grimau, i que l'entrenador ha donat el vistiplau perquè sigui així.

Es veu com a successor de Grimau, dins i fora de la pista?

Jo vinc a donar el cent per cent, com es veia que feia el Roger amb el seu joc. De dins del vestidor no puc opinar, perquè jo no hi era. Ell va defensar la samarreta al cent per cent i tinc la seguretat que jo també puc ajudar en diversos aspectes i col·laborar a fer un equip competitiu.