L'ICL Manresa va fer públic ahir el fitxatge del jove base Lluís Costa, de 22 anys, que serà cedit aquesta temporada a l'equip al qual va jugar entre el 2012 i el 2014, el Peñas d'Osca de la lliga LEB Or. La voluntat del conjunt manresà és que tingui minuts al conjunt aragonès per tal que s'acabi de formar i integri la plantilla del primer equip manresà la propera temporada, la 2016-17.

En el rerefons d'aquesta operació hi ha el fet que l'actual base de la primera plantilla Álex Hernández finalitza contracte el proper estiu i al club no hi ha gaire voluntat de voler-l'hi renovar. La marxa del jugador murcià generaria un espai que caldria cobrir amb un jugador de formació, o sigui nascut o format a l'estat espanyol, i el desembarcament de Costa al Nou Congost, sempre que s'estimi que la seva evolució ha estat la correcta, seria la possibilitat més factible.

Campió de la LEB Or

Costa va formar part, la temporada passada, de la plantilla del Ford Burgos que va aconseguir el títol de la lliga LEB Or, tot i que els problemes financers i estructurals no van deixar que els castellans ascendissin a l'ACB. Es va formar al planter del FC Barcelona, al qual va estar fins la temporada 2011-12, en què va jugar a l'equip que actuava a LEB Plata.

Aleshores va ser cedit al Peñas, al qual va actuar durant dos anys, en un dels quals va coincidir amb l'actual ala de l'ICL Manresa Marius Grigonis. En totes dues temporades, l'equip de l'Alt Aragó va jugar play-off i ell, en lliga regular, va tenir mitjanes d'entre 7 i 9 punts i al voltant de les tres assistències per partit. L'any passat va jugar a Burgos, on va actuar durant 28 confrontacions, amb 18 minuts de mitjana a la pista, compartit direcció de joc amb l'actual base del Fiatc Joventut Albert Sàbat. Va fer 5,3 punts per partit i tres assistències, a més de dos rebots i 7,1 de valoració. També té experiència en diverses seleccions espanyoles de base.

Lluís Costa és el desè fitxatge que fa el Bàsquet Manresa, tot i que aquest no és per a la present temporada, en la constant renovació que fan els bagencs any rere any, per les necessitats que provoca la marxa de jugadors clau.