A l'espera de l'arribada del dominicà Juan José García, que ha estat inclòs per jugar amb la selecció el Torneig de les Amèriques, de classificació per als Jocs de Rio, l'entrenador de l'ICL Manresa, Ibon Navarro, ja té a la seva disposició pràcticament tota la plantilla.

Hem parlat amb el tècnic per saber què en pensa dels jugadors i ens ha dit això:

JERMAINE THOMAS

«És molt complet, ha destacat molt en la lliga hongaresa però és un desconegut en l'ACB. És un americà que té el bàsquet que es fa a Europa molt assumit, que entén el joc, que pot anotar. En atac té un perfil similar al que es va veure en la part final del Davin White; jo espero que, en defensa, el seu nivell estigui a l'alçada de la lliga. És un jugador fort, d'envergadura, que fins i tot pot fer mal prop de cistella»

ÁLEX HERNÁNDEZ

«Ha de fer un canvi de xip. Ja és un jugador madur i és ell qui ha de fer un pas endavant. Jo no sóc un mag. Estic segur que Pedro Martínez, Borja Comenge i Jaume Ponsarnau l'han tocat, i ell ha fet acceleracions però no ha acabat de saltar. No fa falta que sigui un primer base però sí que s'ha de convertir en un molt bon segon base de l´ACB, entendre el que significa, perquè és una posició molt cotitzada».

RUSLAN OTVERTXENKO

«A banda que sigui o no sigui l'escorta titular, sí que ha lluït molt en la lliga ucraïnesa però s'ha de tenir en compte que allà no hi ha americans. Aquí tindrà menys tirs però és un jugador que té molta gràcia per fer punts i de diferents formes. És ràpid i té bones cames. És un noi molt descarat però serà important com entri a la lliga i esperar que sigui respectat, perquè segur que li faran moltes faltes».

ROMÁN MONTAÑEZ

«Només li demano que sigui en Román, que continui amb moltes ganes de jugar. És veritat que és veterà però ell sap quin serà el seu rol a l'equip. L'accepta amb gust però estic convençut que ell no serà mai el clàssic home perdut a la banqueta, dels que van a complir als entrenaments i prou. El més imporrant és que es troba bé i amb moltes ganes. Físicament m'han dit que està en una forma extraordinària».

CHASE SIMON

«A la posició de tres podíem buscar un ala més gros, més físic, o decantar-nos cap un home més polivalent, i que jugui amb la pilota a les mans, que llanci però que tingui capacitat per passar. Amb Chase hem apostat per aquesta segona via més que la d'un anotador pur que en la lliga, al final, tothom sap com parar-lo i ofegar-lo. Ell donarà força alternatives. Ha de millorar, això sí, en el rebot».

MARIUS GRIGONIS

«M´agradaria que fos el jugador que més evolucionés en aquesta temporada. El primer any en l'ACB és molt difícil i el seu va ser molt bo, tant en números com en sensacions. Les lesions no el van ajudar, li van trencar el ritme. Però li recordo accions de molta decisió, té cor i energia. Voldria que ho exterioritzés més; sobretot al Congost, és un noi que pot connectar molt amb la grada, pot transmetre més».

ÀLEX BARRERA

«El tindrem amb nosaltres en la pretemporada i amb la seva feina es pot guanyar un lloc en la plantilla. El millor fa, la que sabem que és la seva qualitat més gran, és el tir; és pel que més se l´ha conegut als darrers anys en el Joventut. Però, si al final entra a l´equip, nosaltres li demanarem més coses, aquest esport no és només l'acció de tir. Sobretot, al darrere, en el que és la defensa, ens haurà d'ajudar».

DEJAN MUSLI

«És la gran aposta del club per a aquesta temporada. Serà la seva segona etapa en l'ACB i ell és un jugador que ja ho ha passat molt malament. Vull esperar que ara l'agafem en el moment just per demostrar totes les virtuts que té. Si ho fa bé, ens el prendran aviat; havia estat un dels millors jugadors joves d'Europa. Però d'això no es viu. Fa 2,13 però es mou ràpid i pot ser un jugador resolutiu en el pick´n roll».

RICKY SÁNCHEZ

«Hi he coincidit a Puerto Rico. És un 4 amb mecànica de tir molt ràpida i també actua a vegades en el pal baix. Ha fet diners, a la NBA, a l'Argentina, però el que l'ha dut fins aquí és la seva ambició. Volia venir per conèixer l'ACB, a jugar contra els millors. Viurà noves formes de treball. No està acostumat que si li controli la dieta, ni tampoc als arbitratges d'aquí. A la pista és un jugador amb molta sang».

MAKSIM SANDUL

«És un pivot que no és una jove promesa, però és molt fort, no és Lischuck, l´expivot del València, però sí que s´hi assembla en l'estil. És robust i dóna una sensació una mica equivocada perquè té una excel·lent capacitat per a la passada. Tant ell com Musli són dos cincs que tenen molt bona disposició per doblar la pilota, això ens generarà un joc molt particular, i molt diferent de la majoria d'equips de la lliga».

JUAN JOSÉ GARCÍA

«Quan va passar de la LEB Plata a la LEB Or hi havia dubtes de si podria continuar sent un home dominador, i ho és perquè treu profit del joc per sobre l'anella i té una acurada selecció de tir, es mou bé sense pilota, és llest en el rebot. La incògnita és saber què pot aportar a l'ACB. Hi tinc confiança: fa poques coses però ben fetes. No vindrà fins a mitjan setembre ja que jugarà amb la selecció el Preolímpic».